יצירת קשר זוגי: טיפים והתמודדות

תאריך פנייה: 15.11.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אני27
לא יודעת מה לעשות
15.11.2013 • 17:14

שלום
ד"ר חסון,אני בת 27, מגיל 20 הייתי בזוגיות עם בחור (שהיה גם החבר הראשון הרציני שלי, לפניו היו דייטים שלא המשיכו לקשר רציני). במשך כחמש שנים היינו ביחד אבל בשנתיים שאחריהן היו הרבה פרידות-וחזרות מאחר והוא לא רצה להתחייב לחתונה ולעבור לגור ביחד, אבל כל פעם היה לו נוח אז הוא חזר לזוגיות למשך מספר חודשים ואני שאהבתי אותו התמלאתי כל פעם תקווה שהוא ישתנה. הוא לא. נפרדנו בצורה מאוד לא נעימה בפעם האחרונה ומבחינתי היא אכן האחרונה.בכל פרידה שכזו ניסיתי לצאת עם אחרים. הצלחתי רק עם בחור אחד באמת להתחבר אבל התברר שהוא לא חיפש קשר רציני וניתקתי איתו מגע ברגע שהבנתי את זה.לאחרונה אני שוב רוצה לצאת לדייטים ולהכיר אבל אין לי כמעט חשק.. אני רוצה להיות בזוגיות ואני רוצה להפסיק להיות לבד, אבל אני מכירה בעיקר דרך בליינד דייטים ומרגישה שאני ממש מחפשת לשלול את הבחור שמולי. אני מרגישה בעיקר גועל לא מוסבר (לא ויזואלית, לא בגלל ריח או התנהגות לא נעימה של הבחור, אלא גועל כללי כזה מהסיטואציה).אני לא יודעת מה לעשות. לצאת? לקחת פסק זמן? אני כבר מבזבזת שנתיים ואני לא רוצה למצוא את עצמי בגיל 30 לבד. אני מאוד מפחדת. אודה לתגובתך.שבת שלום.

ד"ר אורן חסון
מאמר על התחלת קשר זוגי
18.11.2013 • 16:24

אני27 יקרה,
כמובן שתוכלי ליצור קשר זוגי עם הזמן. אבל התחושות הפנימיות שלך, הגישה הפסימית שלך, והרתיעה שלך מדייטים עלולים להאט את התהליך הזה, כפי שאת מבינה. חשבי על טיפול פרטני כדי ללמוד להתמודד עם הקשיים שלך, אבל חפשי תהליך כזה אצל מי שעוסק גם בזוגיות, ומבין תקשורת של התחלות קשרים. ובהזדמנות, קראי גם את המאמר שלי "לשרוד את תחילת הזוגיות - גשר צר מאד".

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083