יצירת קשר: איך להתמודד עם חוסר הצלחה
אר
יצירת קשר עם בת זוג
⌄
לד"ר אורן שלום רב !אני סטודנט בן כמעט 26 וסיימתי לפני כשבוע את לימודי התואר הראשון שלי.האמת היא שמעולם לא היתה לי בת זוג... אבל היה לי ניסיון מיני עם מישהי שהכרתי ולאחר חודשיים נפרדנו..היום אני נמצא במצב רגיש כיוון שאיני מצליח בתחום זה ואני מתוסכל מאוד.אני חושש מאוד שחוסר הצלחה נובע מהעובדה שהורי התגרשו בגיל צעיר ובעצם "מודל הזוגיות" שראיתי היה מעוות לחלוטין.רציתי לשאול אותך מה ניתן לעשות ?אני מרגיש שאני פשוט תקוע......סה"כ אני בחור צעיר,שנראה לא רע.... (רזה,גובה ממוצע) אבל כאשר מגיעים לתכלס היכרות הדברים הללו אים עומדים לצידי...מצטער מאוד על אורך המכתב אך אודה לתגובתך..
ד"ר אורן חסון
לא לפחד מכמה "לא", כדי לשמוע "כן"
⌄
אר יקר,
לפעמים, כאשר הזמן מתארך מאז הקשר האחרון, או מאז ה"הצלחה" האחרונה, אפשר לאבד בטחון, וקצת לאבד, ביחד עם זאת, גם את המיומנות ביצירת קשרים. ואכן, יצירת קשרים היא מיומנות שניתן לרכוש, וניתן גם לאבד כשהיא "לא בשימוש". אני לא בטוח כלל שחוסר הצלחהביצירתקשרים קשור אצלך להעדר מודל זוגיות, משום שמודל זוגיות עוזר יותר בקיום הקשר מאשר ביצירתו. ופרט לכך, יש עוד גורמים רבים שיכולים להשפיע על היכולת שביצירת קשר.יש דרכים שונות ללמוד לחזר. יש גם קורסים שונים שניתנים בזמן האחרון, והפכו להיות די פופולריים, העוסקים בחיזור ובמיומנות של התחלות. אלא שרובם אינם עוסקים כלל בשאלה איך להמשיך קשר, אלא להפך, באים מתוך המטרה המוצהרת, כמעט, של איך להשיג נשים בקלות, כלומר, גם איך ליצור קשרים מזדמנים ובלתי משמעותיים (במובן של קשרים זוגיים משמעותיים). תוכל בודאי למצוא סדנאות כאלו באינטרנט, אבל אם אתה לוקח אותן, זכור שהן שטחיות ואינן מלמדות אותך מה לעשות עם זה אחר-כך. כאן, אם אתה מתגעגע לקשר טוב, כדאי שתלווה זאת בעבודה זוגית משמעותית יותר, שלפעמים הפילוסופיה שלה מנוגדת לזו של הסדנאות הללו. לכן, יעוץ מקצועי פסיכולוגי או תקשורתי, יוכל להועיל לך.מעבר לכך, יכול להיות גם שאתה לא מתכנן נכון את המקומות שבהן אתה יכול לפגוש נשים, או, מתוך תסכול, מוותר על כל העניין מבלי לנסות, ורק כדי שלא לשמוע את המילה "לא". לפעמים צריך ללמוד לחיות עם כמה וכמה "לא", כדי למצוא את ה"כן" שיתאים לך.