להניח לה - עצות ושינויים בקשר

תאריך פנייה: 30.05.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
אריאלה
חברה בקשר בעייתי
30.05.2011 • 11:20

שלום רב,
כתבתי לך בעבר בתאריך 24/3 הודעה עם אותה כותרת.http://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3366334אני קראתי את תשובתך, וקיבלתי, והנחתי לה. בתוכי קיוויתי שהקשר ידעך והיא תוכל להיות פנויה רגשית לקשר חדש עם עתיד. זה לא קרה, היא מאוהבת יותר מתמיד, אבל הנושא של העתיד ביניהם הוא "טאבו". לאחרונה היה מקרה שדרבן אותה להבין שאם אין עתיד חייבים לחתוך את זה, והיא נפרדה ממנו. אבל מספר ימים גרמו לה להבין שהיא לא יכולה בלעדיו וחושבת לחזור אליו.אני מפחדת מאוד שזו החלטה שגויה שיהיה לה הלשכות רציוניות הרבה יותר מלב שבור (תיסע אחריו לחו"ל, יקימו משפחה, ובסבירות גבוהה תהיה אומללה ותרצה לחזור...). יכול להיות שיהיה לה טוב, אף אחד לא יודע. אבל היא מדברת על לעזוב הכל למדינה שלו (נראה לי שיש הבדל בין זוג שעובר ביחד לחו"ל והקשיים משותפים, לבין אישה שנוסעת "אליו", לבית ולסביבה ולדת ולשפה ולמשחפה שלו ועוזבת הכל, ממש הכל).אני אובדת עצות. היא בוכה כל היום, נשבר לי הלב לראות אותה ככה. נראה שכל מה שאני אגיד או ההורים או חברות אחרות לא משפיע עליה, היא רק רוצה להיות איתו...

ד"ר אורן חסון
לשחרר לה את חייה
30.05.2011 • 21:52

אריאלה יקרה,
להניח לה. אלה הם חייה, ועד כמה שלא תהיו קרובות, היא מבינה אותם ומרגישה אותם טוב יותר ממך. היא חווה עכשיו חוויה עצמתית. יתכן שהיא תשלם על זה את המחיר, אבל היא מאושרת כרגע וגם אם זה רגעי, יש גם לזה השלכה חיובית על החיים. בודאי עדיף, בהתבוננות לעתיד, על קשר שנראה אפשרי והכזיב.ואם תשימי לב, דברים השתנו ממכתבך הקודם. קודם היא לא היתה מוכנה לעזוב את הארץ, כתבת, ועכשיו כן. היא רואה דברים ופתח לשינויים שאת לא רואה, גם כי היא רוצה לראות אותם ומחפשת אותם, ואת מתנגדת להם. וכפי שכתבת, "יכול להיות שיהיה לה טוב, אף אחד לא יודע". ואם מה שאת אומרת לא משפיע עליה, אז עדיף לתמוך בה, כך שלפחות תרגיש בנוח איתך. ממילא לא תשני את דעתה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אריאלה
לשחרר לה את חייה
31.05.2011 • 09:06

אני אנסה...למרות שמה שהשתנה במכתב שלי זה דווקא מה שיותר מפחיד אותי: המוכנות שלה לוותר בשבילו על הכל (כשהוא ממש לא מוכן לעשות את הוויתור הזה בשבילה, והודיע לה מראש שאם הם יהיו ביחד- זה רק אם היא תבוא אחריו).מעניין אם התשובה שלך הייתה שונה אם ההתלבטות הזאת הייתה באה ממנה באופן ישיר ולא מחברה מודאגת.מעניין אותי לדעת מה דעתך ומה הסיכויים ע"פ ניסיונך לקשר שבו צד אחד מוותר על כל מה שיש לו, ומצטרף לחיים של הצד השני (ואם נתעלם מהשוביניזם שעולה מזה, בעיקר כאשר האישה תהיה זו שתלויה ב-100 אחוז בבן זוגה כלכלית, חברתית ומכל בחינה אחרת).