יחסים: מה עושה בן הזוג?
ורוניקה
האם אפשר לחיות ללא אהבה?
⌄
דר' חסון שלוםאני גרושה כ-10 שנים, בת 47 עם ילדה בת 23 שגרה איתי.נראית ומרגישה הרבה יותר צעירה מגילי ותמיד הייתי מחוזרת והייתי במערכות יחסים ארוכות (3 וחצי שנים ושנה וחצי שכמעט שתיהן הסתיימו בנישואים)בארבעת החודשים האחרונים הכרתי מישהו גרוש בן 43 עם ילדה בת 3 שמנהל מאבקים משפטיים עם גרושתו על משמורת משותפת על בתם.זו פעם ראשונה שאני חווה קשר לא קשרבהתחלה גילה עניין והתלהבות אולם אני לא התלהבתי וכשהקשר התחיל ואני התחלתי להתעניין הבהיר לי מלכתחילה שציננתי את התלהבותו ושהוא לא מרגיש אהבה כלפי אלא רגש חזק , שכיף לו בקטע האינטימי ושם יש התרגשות וכמו כן כיף לו בפן החברי אבל הוא יודע שזה לא ינסוק לגבהים שהוא היה רוצה והלוואי שהיה מרגיש כלפי יותר.שהוא מאמין שיש בקשר הזה לא מעט והלוואי שהייתי יכולה לשמוע ממנו שהוא אוהב או לקבל את מה שהחיים מציעים כרגע.הקשר הוא על בסיס יומיומי בטלפון וכן נפגשים לא מעט ולא תמיד הערב מסתיים עם קטע אינטימי כי יש בינינו חברות עמוקה.חסר לי החיזור, ההתעניינות בבוקר, ה-sms , האכפתיותהוא מתקשר כאשר הוא מרגיש צורך וזה יכול להיות בערב של יום המחרתאתמול הייתה בינינו שיחה והוא אמר לי שהוא יודע שיש לי ציפיות ממנו ורע לו עם זה שהוא מאכזב והוא יבין אותי אם ארצה להתנתק אך ציין שהוא בטוח שזה יהיה הפסד לשנינו והלוואי והייתי משלימה עם מה שהוא יכול להציעהוא טען שאם נפגש יום יום זה יהרוס את הגעגוע ואת ההתרגשות ומאד נעלבתי ואף בכיתי כי לא היה לי נעים לשמוע אך הוא בעד להגיד את האמת גם אם היא כואבתיש לציין שעד כה לא הפגיש אותי עם חבריו או עם אחד ממשפחתו וטען שהוריו ישבו לו על הוריד בקשר לזוגיות אם ידעו שיש לו מישהי וזה לא מתאים לו.אני לא אוהבת אותו אבל בהחלט מרגישה שאם היה משקיע בקשר לכיוון זוגיות יש מצב שהייתי רואה בו בן זוג לחיים אבל הוא לא מאפשר זאתאני רואה שהוא לא ממש אוהב להעניק גם בקטע הכספי ודי מחושבדיברנו גם על זה והוא הבין שהתאכזבתי מכמה פעמים אבל זה לא בשליטתו כי הוא לא יעשה דברים כדי לרצות למרות שטען שהרבה פעמים בא אלי למרות שהעדיף להישאר בבית רק כדי לא לאכזב אותי ולי לא היה מושג בכלל כי חשבתי שהוא מאד רוצה לבואבקיצור , זו פעם ראשונה אני חווה קשר שאני רוצה בו יותר מהצד השני ואני מתלבטת אם לחתוך כי מצד אחד כיף לי אתו ומצד שני אני יודעת שהוא לא אוהב ואני לא אזכה לשמוע ממנו את המילים האלהיש לציין שכשאנחנו באינטימיות הוא הכי עדין, הכי מתחשב ומרגש הוא הכי אוהב והלוואי והייתי מרגישה כך גם מחוץ למיטהמפחיד אותי להיקשר אליו ולהתחיל לאהוב יותר ואז להיפגעמרגיש לי כאילו אני ממלא איזה חלל כרגע בחייו עד שירגיש שחייו מאוזנים או עולים על המסלול שהוא רוצההוא טוען שהוא לא מחפש כרגע קטע זוגי יציב כי הוא לא יודע מה ירצה בעתיד ויש סיכוי שיעבור לצפון לגור ליד בתו כך שאני מבינה שאני בכלל לא כלולה בתוכניות העתידיות שלואני לא יודע מה הפסד יותר גדול לחיות ללא אהבה גדולה עם מישהו או לאבד חברות שלא מוצאים כל יום?שאלתי אותו מה יקרה אם ניפרד שוב (הייתה פרידה לשבוע מיוזמתי ששוב חזרתי אליו גם מיוזמתי- הרגשתי געגוע )לתקופה ארוכה יותר אולי כן ירגיש געגועים וירצה להרים את הקשר וטען שהוא לא בטוח שזה יקרה ואני שומעת מגרונו שבאיזשהו מקום שהוא כבר החליט שלקשר הזה אין עתיד ומצד שני גם הוא לא מוכן לוותר על הקשר- האם זה ניצול, מניפולציה רגשית , הרגשה שאני אפסיד מכל הסיפור אם אחתוך?אני החלטתי שאחרי החגים אני צריכה לתת לעצמי תשובה אבל כואב לי שכל בחירה תאלץ אותי לחיות עם חסך מסויםאודה לתגובתך וחג שמח
ד"ר אורן חסון
מפוכחת מספיק כדי לדעת
⌄
ורוניקה יקרה,
קשה לי לדעת מה בדיוק הוא חושב או מרגיש, כי אני לא מכיר את העולם הרגשי שלו ואת המסוגלות הרגשית שלו, וגם לא את הלחצים שהוא מרגיש או את התקוות שיש לו מעצמו לעתיד. ובכל זאת, כנראה שהאמירה שלו שהוא "לא מחפש כרגע קטע זוגי יציב", על מה שמשתמע מזה, היא אמירה מאד ברורה. את רואה את הדברים באופן מאד ברור ומפוכח, שומרת על עצמך ומגינה על עצמך מפני פגיעה, אבל כאשר הוא מגיע מאד מגובש בתוך החומות שיצר לעצמו, הוא לא מרשה לעצמו להתמסר לך. התוצאה, שאת רואה בצדק, היא חוסר ביטחון שלך בעתיד שלך איתו. כך או כך תיפגעי, וכך או כך את כבר נפגעת במסגרת הזוגית הזו בשל חוסר הביטחון וחוסר הודאות שהוא מקרין כלפייך, והשאלה היא רק עד כמה עמוקה תמשיך הפגיעה הזו להיות. את שם, בינתיים, בשל התיקווה. ואת אולי שואלת אותי את שאלתך כדי לדעת אם יש לתקווה הזו על מה להתבסס. זה משהו שאת צריכה לדעת יותר טוב ממני, ואת נשמעת לי מפוכחת מספיק כדי לדעת. אני חושב שאת יודעת, ורק מחכה כדי להיות בטוחה יותר או כדי להיות אמיצה מספיק. וגם החלטה להישאר איתו במצב הנוכחי דורשת לא מעט אומץ.
ורוניקה
מפוכחת מספיק כדי לדעת
⌄
תודה רבה על תשובתךאתה צודק שבתוך תוכי ההיגיון אומר לחתוך אבל משהו מוזר קורה לי שאני נשאבת לקשר הזה וכל הזמן מחפשת אותו , אם זה בפיסבוק ואם זה בטלפונים כאילו חסרה לי תשומת הלב שלו ואני לא מבינה מדוע זה קורה לי.הלוואי שיהיה לי מספיק כוח לקום ולחתוךחג שמח ושוב תודה
ד"ר אורן חסון
לקבל החלטה
⌄
ורוניקה יקרה,
אני חושב שזה רק עניין של זמן, ובסופו של דבר יהיה לך קל יותר לקבל החלטה.