יציבות בזוגיות: מה עושים?
מישהו
בניתי מערכת יחסים מדהימה אך מרוב
⌄
שלום
ד"ר אורןבניתי מערכת יחסים מדהימה אך מרוב אהבה אני הורס אותה. אני סטודנט וגם היא אך המקצוע שברחתי הוא לא איזה הנדסה והתחילו להיכנס לי מחשבות לראש שאם מישהו אחר יהיה לה יותר טוב, אמרתי לה את זה לפני שבוע היא בכתה, שנאתי את עצמי אחרי והיא סלחה לי ואמרתי לה שאני לא יעשה את זה יותר.. אך המחשבות רצות לי בראש הקנאה, דברים שחשבתי שאין לי עד שהגיעה לי לחיים מערכת יחסים רצינית, אהבה, אני כל כך אוהב אותה, רוצה שיהיה לה הכל בחיים ולפעמים אני חושב שזה לא יהיה דרכי כי אני ככה וככה וככה וכל מיני דברים לא אמיתיים שאני מכניס לי לראש.. אתמול התחלתי ריב מכלום ויצאתי עליה ושוב אמרתי שתמצא מישהו אחר, ועוד כל מיני דברים לא נעימים..והיא כלכך נפגעה, אבל אחרי שהתסכול ממה שעשיתי ירד, היא עדיין הייתה שם ונתנה לי עוד הזדמנות. יש לי את הכל בידיים, היא הכל ואני הורס את זה..הרס עצמי.. ואני פונה אלייך שתיתן לי עצות איך אני יכול לטפל בעצמי, איך אני אגרום לה לחזור להאמין בי.תודה!
ד"ר אורן חסון
עניין של יציבות
⌄
מישהו יקר,
אני חושב שהיא כבר מאמינה בך. אחרת היא לא היתה נשארת אתך למרות הסצינות שעשית לה. אבל אני חושב גם שאם אתה תמשיך לחשוב שהיא לא מאמינה בך, ולחזור ולומר לה את זה, בסוף היא תאמין לך. במילים אחרות, אם תפסיק לערער את הביטחון שלה ביציבות הרגשית שלך, לא תהיה לה סיבה לוותר עליך - מכל אותן סיבות שהיא בחרה בכך כבר בעבר, ונמצאת אתך בהווה.ברור שכרגע מה שבמידה רבה מנהל אותך ואת היחסים איתה הוא הפחד, שאתה לא מצליח לכבוש. אז אתה מכין את עצמך לכישלון - אולי כדי שתדע שיש לפחות דבר אחד שבו אתה טוב - בצפיית העתיד וצפיית הכישלון. כדי שאף אחד לא יוכל לומר לך שלא ידעת את זה מראש. אבל כשאתה עושה את זה, הסביבה משתכנעת שאולי באמת אין לך מה למכור, ואתה עצמך מפסיק להאמין שהיא רואה בך משהו שהוא חשוב לה. ואולי הגיע הזמן לקחת אוויר, ולהתחיל להביט על העולם דרך חיפוש סיבות טובות להרגיש טוב עם עצמך, ולמצוא את מה שטוב בך שהפסקת לראות. אם יש לך בת זוג מדהימה שאתה מאד אוהב, כנראה שהיא לא לגמרי טיפשה גמורה. יש לה צרכים משלה, ושאיפות משלה ונטיות משלה שלא תמיד אתה מבין עד הסוף - אבל שבגללן היא שם, איתך, כי אתה מממש לה לפחות חלק מהן (אל תיבהל מהמילה 'חלק', כי אין זוגיות שבה יש מילוי הצרכים של הצד השני בכל מאה האחוזים). אם תצליח להרגיע את עצמך גם כשאתה לא משוכנע שאתה מתאים למה שהיא רוצה או צריכה, ולהתמודד עם ההבנה שלא תדע עד הסוף מה בדיוק היא מצאה בך, ותסתפק בהבנה חלקית ו בעיקר - שתקבל את המסקנה הסופית, שהיא רוצה להיות אתך, היא אכן תרצה להיות אתך אפילו יותר, כי תהיה בן זוג צפוי יותר ויציב יותר.