יציבות בזוגיות: התמודדות עם התנהגות לא צפויה
תות
האם אני נכנסת לקשר עם גבר אובססיבי?
⌄
שלום
ד"ר חסון היקר,הנני בת 43, אמא לשלושה ילדים.לפני כשבועיים, כן שבועיים סיימתי קשר של תשע שנים. אני ובן זוגי הקודם לא היינו גרים ביחד והיינו נפגשים פעם בשבוע.לפני שבוע פתחתי כרטיס באתר הכרויות . פנה אלי גבר ונוצר קשר.פנגשנו לקפה, החלפנו פלאפונים . הבחור בן 54 ובהחלט מוצא חן בעיני, הוא אינטיליגנט, עובד, נראה טוב, מעוניין בקשר רציני.עם זאת, הוא כותב הרבה מאוד הודעות במהלך היום, אם אי לא עונה הוא הופך להיות מעט ציני ועוקצני, ישםם הרבה רמזים למגורים משותפים, כבר רצה שאכיר את ילדיו, כבר רצה לבוא אלי ושאבוא אליו. הסברתי לו שאני כרגע מחפשת ידיד, קשר לא מחייב, שסימתי קשר של תשע שנים ואני פצועה ומבולבלת ולא יודעת מה אני רוצה מעצמי. הוא אמר שמצאתי חן בעיניו מאוד, שהוא יתן לי את הזמן שלי אך הוא ילחם כדי לזכות בי, ילחם בכל גבר שיתקרב.כשהייתי בים לבד עם עצמי הוא שלח לי הודעה אם אני כבר מוקפת בגברים שמתחילים איתי?קבענו שנפגש ביום ראשון והוא מכנן ערב מדברי לאור כוכבים הסברתי לו שאני עדיין מפחדת כי אני לא מכירה אותו ולא יהיה לי נעים להיות איתו לבד במדבר ואני מעדיפה מקום עם אנשים בפגישות הראשונות הוא אמר שזו הפתעה ולא נהיה לבד.היום אחרי שהוא כתב לי על כך שכשנגור ביחד ונחיה ביחד זה יהיה היום המאושר בחייו כבר כעסתי... ומיד הוא חזר בו והבטיח שהוא סתם יחיד ושנכון שהוא רוצה יותר אך הוא נותן לי את הזמן והספייס שאני זקוקה לו.הוא כן מוצא חן בעיני... אחרי תשע שנים לבד בא לי משהו שיפנק אותי, יקח קצת פיקוד ויפנה אותי נפשית לא לעשות כלום, כן בא לי בן זוג בבית שיחלוק עוימי את עומסי החיים.כן מצאנו תחביבים משותפים ושיחות נחמדות וזורמות.אבל איך יתכן שהוא מצהיר כבר שהוא רוצה לחיות איתי אם הוא לא מכיר אותי בכלל?יכול להיות שמשהו לא בסדר איתו?יכול להיות שהוא אובססבי מידי?אני מגזימה בחשדות שלי?הלוואי ותגיד לי שהכל בסדר ושאני יכולה להיות רגועה כי מהו בו משרה בי ביטחון ו וגם מפחיד אותי כאחד.תודה.
ד"ר אורן חסון
עניינים של יציבות ושליטה
⌄
תות יקרה,
את חוששת ובצדק. אני לא בטוח שהמילה "אובססיבי" במובן הקליני שלה היא המונח הנכון. אבל ללא ספק יש לו בעיית יציבות. הוא מסתער על המטרה במלוא המרץ מתוך החלטה של רגע, ובאותה מידה סביר שהוא יסתער מאוחר יותר על מטרה אחרת עם התלהבות דומה. לא בהכרח מישהי אחרת, אם כי זה יכול לקרות גם כן בהמשך הזמן, אלא גם משהו שהוא רוצה להשיג ואת לא, ואז אני לא בטוח שהוא יהיה מוכן לקבל את הלא שלך. אני לא בטוח שהוא יוכל להיות אמפתי לצרכים שלך. כשהוא מסתער על המטרה בקצב שלו, הוא לא רואה את החששות שלך, הוא לא קשוב ולא נותן להם מקום, ולא מוכן לסגת אחורה לקצב שלך. אם זה רק כי עד עכשיו גם את רצת איתו (וזה לא לגמרי נכון, כי כאשר ניסית להביע סרוב הוא התעקש), נסי להאט במשהו, על פי הקצב שאת באמת רוצה להתקדם בו רגשית, ועם הביטחון שאת רוצה שיהיה לך גם עם עצמך, ולראות אם הוא יודע להקשיב לצרכים שלך. כרגע הוא מתנהג כאילו שהוא יודע גם בשבילך מה הכי טוב, וסביר שהוא גם ימשיך להחליט בשבילך. והקושי שלך יהיה הקושי לשמור על שליטה על מה שקורה לך, כי זה ידרוש מאבקים לא קלים, ולהתמודד עם גחמות שלו, שלא בטוח שתמיד יכללו אותך בתמונה.