יעוץ זוגי: פתרונות למשבר אמון
פרח
המשך - בניית האמון לאחר בגידה
⌄
שלום
דר' חסון,כתבתי בפורום זה לפני מספר שבועות. לאחר שגיליתי בגידה של מספר חודשים של בעלי.(בפורום הזה ב 9.6.)אנו נמצאים מאז ביעוץ זוגי (5 פגישות עד עכשיו). מצב העניינים ביננו סך הכל השתפר - יש תקשורת טובה, יש סקס והרבה (לפני כן לא היה כמעט), מדברים הרבה ורוב הזמן טוב.הבעייה הנוכחית, שקשה לי לשים את הדברים מאחור וללכת קדימה ולהנות מהטוב שיש עכשיו. אני שואלת שאלות והרבה (אם כי בהמלצת המטפלת זה מתוחם בזמן שמוקצב לכך). עד עכשיו ברוב הפעמים הוא שיתף פעולה וענה אם כי חלקית על השאלות שלי.אתמול, כששאלתי אותו (הוא טוען שהבגידה היתה רק סקס אבל אני מצאתי מכתב אהבה שהוא כתב לה.... בניגוד גמור לאיך שהוא מציג את הדברים), הוא פשוט השתולל - קילל וזרק חפצים. ממש הפחיד. אחר כך הוא התנצל, הרבה יותר מאוחר, והיתה שיחה ארוכה ביננו.בהתפרצות הזו, היה שלב שהוא ממש הפחיד אותי (הוא כמובן לא נגע בי אבל זרק חפצים בעצבים). יש לציין ששיחה דומה (מה היה ביניהם וכו') שהיתה מספר ימים קודם - הוא שיתף פעולה, הראה לי חשבון אי מייל נוסף שהוא פתח עבורה וכו'. לא חשבתי שתבוא כזו תגובה זועמת ומוטרפת. נעלבתי עד עמקי הנשמה.הוא טוען שזה לא "רומן" רק סקס. אני טוענת, לאור העובדות שמצאתי (עשרה חשבונות מייל שונים שהוא פתח תחת כל מיני שמות, מספרי טלפון רבים, כדורי ויאגרה שהוא השתמש איתה ועוד ועוד) שזה לא "רק סקס" אלא משהו הרבה יותר משמעותי, שהוא השקיע הרבה מאוד - זמן, מחשבה, וכן, גם המון אנרגיה להסתיר. הוא טוען שזה רק כמה חודשים - ולי כמובן אין דרך לדעת כמה זמן זה נמשך.השאלה: האם זה משמעותי או לשים את הנושא הזה בצד? זה מציק לי ברמות על.אני מבינה שאני "חופרת" ושזה קשה לו. אבל גם לי קשה מאוד. אני מתפוצצת מבפנים - מליון שאלות של איך מה כמה ובעיקר מה זה היה בשבילו. הוא מצידו, כנראה כבר לא עומד בזה (הוא אמר שהוא חשב שזה כבר מאחורינו, שהוא אוהב אותי ושאם הוא היה רוצה לעזוב או אוהב אותה -הוא כבר היה עוזב).מה אני אמורה לעשות? איך שמים את הכל באמת מאחור? התהליך הזה ארוך, וממש לא בטוח שהוא מסוגל לעמוד בזה.אני מפחדת להפגע שוב. והפעם הפגיעה תהייה עמוקה מאוד כי אני משקיעה המון בבניית הקשר מחדש, עם כל הלב. אני פשוט מפחדת - אני פגיעה מאוד עכשיו, וכמובן לא מצליחה לתת בו אמון - ממש "הבולשת חוקרת".האם כדאי להפסיק הכל כי פשוט זה קשה מדי?????????????לוותר??????? להפרד???????????אני מרגישה שאני אוהבת אותו, אבל קשה לי להאמין כשהוא אומר (והוא אומר) שהוא אוהב אותי (עובדה שהוא כתב זאת למישהי אחרת, והוא טוען שזה היה סתם כדי לרצות אותה). אולי גם לי הוא אומר את זה סתם כדי להרגיע? הרי יש לו הרבה סיבות להשאר שהן לא אהבה - נוחות, ילדים, כסף, בית, סקס נהדר......איך להאמין לו שהוא באמת רציני, אמיתי? מתה מפחד להפגע.וכמובן, האם אסור לי יותר לפתוח את הדברים שמציקים לי, גם אם הם מהעבר וקשורים לבגידה שלו? זהפשוט גרם לריב ענקי, עם משקעם קשים, אצל שנינו.סליחה על האורך, אבל אני חייבת לדבר עם מישהו וזה הכי קרוב לזה.תודה מראש.פרח.
ד"ר אורן חסון
נפילת האמון משבוע לשבוע
⌄
פרח יקרה,
אתם נמצאים בתהליך של יעוץ זוגי, ובעצם, את כל השאלות הללו את צריכה לשאול שם. היא מכירה אותך טוב יותר, את סיפור הרקע טוב יותר ,ואותו טוב יותר, ויש לך איתה יותר זמן מאשראיתי. ולכן, שם את צריכה להמשיך ולחפש את התשובות שלך.אבל יכול להיות שאת צריכה פתרונות נוספים, לעצמך. בפעם הקודמת הצעתי לך ללכת גם לפגישות לבד עם היועצת שלכם. אני חושב שזה חשוב לך מאד, ואולי גם לבעלך. במצב העניינים הסוער ביניכם, יכול להיות גם שפעם בשבוע, כפי שאתם עושים היום, לא מספיק לך, ואת לא מצליחה להרגע בין לבין. דברי עם היועצת שלך לבד, ואם תגיעו למסקנה שכך צריך, אולי כדאי שתעשו שתי פגישות בשבוע, עד שהמצב יתייצב ביניכם. כלומר, למשל, פעם בשבוע שניכם ביחד, ופעם שניה את, או בעלך, או פעמיים את ופעם הוא (לגבי הפעם השניה), או פעמיים בשבוע, כאשר פעם את ופעם הוא, או כל שילוב אחר לפי מה שתחליטו ביחד שהכי נכון. כי העניין הוא שבקצב העניינים הנוכחי, יש לך הרבה זמן לחשוב בין פגישות, להיפגע, לבדוק, לחקור ו"לחפור", כשהוא מסתגר, וכנראה גם נמאס לו. פעם בשבוע לא מספיקה לכם בשלב הזה. ואם זה יקר לכם, נסי לבדוק איתה גם אפשרות של הסדר תשלומים אחר כל עוד הפגישות הן של פעמיים בשבוע.