דיאלוג ושיקום אמון בזוגיות
ענבר
קצר רציני בתקשורת
⌄
היחסים ביני לבין בעלי בתקופה האחרונה נמצאים בריחוק מסויים דבר שמאוד מעיק עליי אני מנסה לפתח איתו איזשהו דיאלוג בינינו אבל הוא לא משתף פעולה אנינ ממש אובדת עצות אנינ לא מרגישה בכלל שאני נשואה אלא שיש לי שותף לדירה מה גם שאני עושה הכול לבד בבית גם ניהול משק הבית גם החשבונות הוא לא מתחלק איתי בנטל ואני מרגישה לפעמים קורסת מה אני יכולה לעשות בכדי לגרום לו להבין שהוא צריך גם לעזור ?
ד"ר אורן חסון
מקורות האמון שלך בו
⌄
ענבר יקרה,
נתת כל כך מעט מידע. האם אתם נשואים שנה בלי ילדים, או שלושים וחמש שנים, ורק לאחרונה הדברים השתנו?בכל מקרה, כפי שאמרת, אתם זקוקים לדיאלוג. משום מה, כל מה שאת אומרת לו לא עובד. האם הוא כועס עליך בגלל משהו? האם קשה לך לדבר איתו כי את כועסת עליו, ואז הוא "נעלם" כדי שלא להתעמת איתך? האם הוא בדיכאון כי נטל החיים קשה לו, והוא מעדיף להשאיר לך את המאבק?את מבינה מתוך זה שאת צריכה להבין מה בדיוק עובר עליו. ואת זה את צריכה לעשות, קודם כל, מתוך הקשבה לצרכים שלו, ולא תוך כדי כאב וכעס על הבריחה שלו מהמערכה. על כך צריך הדיאלוג להתחיל. אחר-כך, רק אחרי שהוא יבין שאת קשובה לצרכים שלו, ואולי רק כמה שבועות אחרי, הוא יוכל להתחיל להקשיב לצרכים שלך. בעיקר אם תגישי לו אותם בחוכמה, ומתוך צורך שלך, ולא מתוך תלונות על כך שהוא לא בסדר. זה תהליך, ותהליך לא קל. אם את רוצה לבצע אותו בעצמך, כלומר, ללא יעוץ זוגי, זו הדרך שלך לעשות זאת. וכמו שאת מבינה, היא כנראה עוברת דרך בניית האמון שלו בך. ויעזור אם תאמיני בעצמך שלמרות מה שקורה עכשיו, בבסיסו הוא אדם טוב, שאם יכעס פחות, ויהיה פחות לחוץ, הוא אפילו יהיה מוכן להשקיע כדי שגם לך יהיה טוב. לכי לחפש את מקורות האמון שלך בו, של מה שהוא היה פעם בשבילך, כדי לאסוף משם כוח.