יעוץ זוגי: מה לעשות כשקשה?

תאריך פנייה: 31.05.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
רות
עצוב לי
31.05.2011 • 15:17

היי אני נשואה 3 וחצי שנים עם 2 ילדים קטנים לא עובדתאין לי תקשורת עם בעלי אנחנו כמעט לא מדברים ואם כן אז אנחנו רבים אני טיפוס מופנם וסגור וקשה לי לדבר על הרגשות אני מאוד רוצה לדבר איתו סתם וגם עלינו אבל הוא אף פעם לא רוצה ותמיד אומר אני עסוק, אין לי כוח לדבר איתך וכו' פעם היינו יוצאים לטייל היום זה כבר לא כיף לצאת איתו הוא כל הזמן עסוק בדברים שלו בעבודה ובסופו של דבר זה נגמר בעצבים וריב זה לא מזיז לו ורק מתעצבן שאני מעירה לו דברים שמפריע לי בוהוא גם מזלזל בי ואומר לי אני שם עליך קצוץ וטוען שמשעמם לו איתי שאני לא עושה כלום ולא את המחויבות שלי כלפיו שזה לא נכון, הלכנו כמה פעמים לייעוץ אבל הפסקתי כי אין לי כוח נפשי לעשות אתזה הוא לא נתן לי את התמיכה בנושא הזה וקשה לי לשתף אדם זר .ההורים שלי לא חיים טוב אז אני לא כ"כ יודעת מזה נישואים טובים ואולי גם חסר לי ידע בנושא .לפעמים הוא כן נותן מחמאות ומפנק ועושה לי דברים אבל בגדול אין לי איתו כלום אני אוהבת אותו ואני רוצה להישאר ביחד אבל נמאס לי לחיות ככה אני לא יודעת מה לעשות!!!!!!

ד"ר אורן חסון
לא לברוח מפתרונות, גם כשקשה
31.05.2011 • 21:44

רות יקרה,
את רוצה לדבר איתו, את "טיפוס מופנם וסגור", הוא לא מקשיב לצרכים שלך, את "לא כ"כ יודעת מה זה נישואים טובים", את אוהבת אותו ורוצה להישאר ביחד, אבל נמאס לך לחיות כך. אז למה הפסקת את היעוץ הזוגי? שם את צריכה לקבל את הכוח, ודרך השיתוף של אדם זר את אמורה ללמוד לעשות את מה שאת לא מצליחה לבדך. אם את לא רוצה ללכת ליעוץ שוב אצל אותו אדם, חפשי בעצמך מישהו שיתאים לך. אבל את חייבת את זה לעצמך, כי לבד את נעלמת, וגם הזוגיות שלך הולכת ונעלמת. חבל.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
רות
לא לברוח מפתרונות, גם כשקשה
31.05.2011 • 23:39

תודה אתה צודק ב100 אחוז אבל ממש קשה ללכת אני כל פעם נשברת מחדש ובאלי לבכות, קשה לי לשמוע את כל מה שהוא אומר עלי ואני גם צריכה את הכוח ממנו והוא לא נותן.מאיפה אני יקח את הכוח ללכת לשם? בשבילי זה כמו קריעת ים סוף!

ד"ר אורן חסון
להעלות זאת בטיפול, ולבד, אם צריך
02.06.2011 • 00:27

רות יקרה,
בדיוק בשביל מקרים כאלה, את צריכה מדי פעם לבקש מהיועץ הזוגי לשוחח איתו לבד. להעלות את המצוקות שלך, ולהסביר שקשה לך ושאת צריכה מדי פעם הגנה (ואגב, אפשר לעשות את זה גם בפגישה משותפת, אבל קל יותר לבד). אני נוהג במקרים רבים לעשות זאת ממילא, כאשר מניעה מכך שיקרה מה שקרה לך שם היא אחת הסיבות לנוהג הזה שלי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083