טעויות בזוגיות: מה עושים?
מאיה
מפנטזת על פרידה
⌄
אנחנו בשנות ה30. נשואים 4 שנים, יחד 6 ויש לנו ילדה בת שנתיים.השנתיים האחרונות ואולי אף יותר מזה היו קשות ביותר מבחינה כלכלית ועסקית לבעלי וכיום גם לי. העסק שלו בקשיים גדולים מאד. הוא כל הזמן נתון למתחים, לחוץ, מוטרד, עצבני. במלחמת הישרדות.גיליתי שהוא בעצם שונה מאד מהקונספציה שהייתה לי עליו כשנישאנו. גיליתי שההתנהלות שלו מאד בעייתית, שהוא עשה המון שטויות ואני נורא מאוכזבת ממנו ומרגישה בעייה קשה בלסמוך עליו. אני ממש מרגישה מאוכזבת. מרומה. פחתה לי מאד ההערכה אליו והביטחון שחשתי איתו.,בנוסף, אני אדם מאד רגיש, לוקחת את הכל ללב בעוצמות אדירות וחווה כאב רב. מוצאת את עצמי בזמןהאחרון מפנטזת כל הזמן על פרידה, וזה רק גורם לעוד עצבים כלפיו, שגורמים לעצבים כלפי. פיתחנו תחושת מיאוס הדדית. הוא טוען שאני מרירה וזה נכון. ואני כל כך לא רוצה להיות מרירה. אני מרגישה כלואה במצב כלכלי דפוק ומפחיד ולא מאמינה ביכולות שלו להוציא אותנו מזה.אהבתי אותו פעם נורא.הוא האבא הכי טוב בעולם.מה לעשות? עצובה וחרדה
ד"ר אורן חסון
לומר את מה שחושבת, מבלי שייפגע?
⌄
מאיה יקרה,
הכרת אותו כשהחיים היו קלים יותר, וכשהוא חיזר אחרייך. עכשיו קשה יותר, הוא לחוץ יותר, ובלחץ יתכן שעשה טעויות. אני לא בטוח בכלל שברגישות שלך לפגיעוּת שלך, ובחוסר הפירגון שלך ליכולת שלו, עזרת לו. יתכן שהקטנת עוד יותר את הביטחון שלו, הלחצת אותו עוד יותר, הוא היה מוכן עוד פחות להתייעץ איתך כדי שלא להיפגע בעצמו, ומכל סיבות אלה הוא היה מועד לכן לטעויות נוספות.אם את עדיין חושבת שיש בו משהו טוב, ושתוכלו להתגבש ליחידה משותפת ופועלת ביחד, כדאי שתלכו ליעוץ זוגי. כדי שאת תדעי לומר לו את מה שאת חושבת מבלי שייפגע, וכדי שהוא יידע להתייעץ איתך מבלי לחשוש שהוא ייפגע, ומבלי לפגוע בך.