יחסים כוחניים: עצות ופתרונות

תאריך פנייה: 31.05.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עצוב לי
איש עצוב
31.05.2011 • 10:36

שלום רב
אני ואישתי נשואים 3 שנים בהם הבאנו ילד שהיום הינו בן 2.אני עדין אוהב אותה אך יש לנו בעיות תקשורת רבות.לצערי בקטע הכלכלי מאז שהתחתנו היה קצת בעיה מפני שפיטרו אותי והיה לי קשה למצוא משהו חדש וטוב.ולכן עברנו להוריי בשנתיים האחרונות.הבעיה שאישתי בכל ריב מאז שהתחתנו מודיע שהיא עוזבת .ואני בוכה לה שלא תלך.והיום היא שוב עזבה מפני שאני איני מוכן כרגע לעשות ילד נוסף עד שהיא לא תיתן לי ביטחון שאינה עוזבת בכל ריב. שכחתי לציין שבשנה ומשהו האחרונים קשה מאוד לדבר איתה היא צועקת ואם לא אז עושה ברוגז.חצי שנה אחרונה בקושי עשינו סקס בגלל שהיא לא היתה מוכנה אם אני לא מסיים בפנים(כלומר לעשות ילד) אני רוצה ילד אך רוצה שתיתן ביטחון שלא תעזוב בכל בעיה שצצה.אני אוהב מאוד את בני ולא רוצה להתגרש.אשמח עם תוכל לעזור לי.תודה רבה

ד"ר אורן חסון
יחסים כוחניים
31.05.2011 • 21:43

איש עצוב יקר,
אתה מתאר יחסים ביניכם שהם היחסים יחסים כוחניים. היא מאיימת, היא עוזבת, ואתה מתחנן שתישאר. היא לא באמת רוצה להיפרד, לפחות לא עכשיו, כי היא רוצה הרי ילד ממך, אבל לא פוחדת להשתמש באיום בפרידה כי הוא עובד עליך.אתה צודק בכך שאלה אינם תנאים להביא עוד ילד במשותף. אלא אם תחליט מראש על פרידה מסודרת, שבה תסכימו מראש על הסדרים כלכליים וסידורי ראייה, ובצידה גם החלטה שלפני כן תביאו אח נוסף במשותף לבן שלכם. היו דברים מעולם, מתוך המחשבה שעדיף שהילדים של האשה יהיו אחים מלאים. אני לא בטוח שאתה מרגיש יכול להתחייב לזה כלכלית במצבך, ואני לא בטוח שאתה רוצה בזה. בתנאים שלכם, של מריבות כאלה, של בעיות תקשורת שכאלה, ושל איומים שכאלה, ולכן חוסר יציבות שכזה, אתם חייבים ללכת ליעוץ זוגי כדי לנסות לשקם. אחרת, לצערך ואולי אפילו גם לצערה, האיום שלה עלול להתממש.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083