זוגיות קודם לילד נוסף
רון
ילד שלישי
⌄
שלום
לך ד"ר חסון,אני נשואה כבר 9 שנים ויש לנו שני ילדים. הגדול בן 8 והקטן בן 4. אני בת 35 ובעלי 36. הזוגיות שלי ושל בעלי אף פעם לא הייתה יציבה. עברנו כבר שני טיפולי זוגיות. תמיד יש תקופה טובה אחרי תקופה של טיפולים, ולצערי תמיד אנחנו מגיעים שוב לאותה נקודה של חוסר תקשורת. כרגע אנחנו נמצאים בתקופה לא טובה. הילד הגדול אובחן עם הפרעות קשב וריכוז והקטן עובר תקופה של בדיקת גבולות. כמובן שרוב הריבים ביננו הם על החינוך של הילדים.אני אוהבת את בעלי למרות התקופות הקשות שאנחנו עוברים. תמיד הוא טוען שאני לוקחת דברים קשה מידי ולכן גם מגיבה בקיצוניות לסיטואציות שונות בין אם עם הילדים או איתו. אני תמיד טוענת שהמשפחה לא מעניינת את בעלי, החיים שלו נמצאים בעבודה ולא בבית. ההרגשה שלי היא שהוא משקיע הרבה יותר אנרגיות בעבודה מאשר בבית. הוא תמיד טוען שאני טועה.השאלה שלי היא, אני כבר חושבת על ילד שלישי. אני בגיל די מתקדם וגם בעלי והילדים כבר גדולים. אני מפחדת שהפער בין הילדים ילך ויגדל והזמן לא עובד לטובתי. תמיד אמרתי ששני ילדים זה לא מספיק ועדיין אני חושבת כך.השאלה האם זה אגואיסטי מצידי להביא עכשיו ילד נוסף כשהמצב על בעלי לא טוב. מצד שני, מאז ומתמיד היו לנו עליות ומורדות במערכת יחסים. איך אני מעלה את הנושא לפני בעלי? הסקס ביננו על הפנים בגלל כל המריבות ובקושי נפגשים במיטה בערב.תודה על העזרה.
ד"ר אורן חסון
זוגיות קודם? למען הילדים שיש.
⌄
רון יקרה,
אני חושב שכדאי שתעבדו קודם מחדש על התקשורת שלכם. ובעיקר, כי את אומרת שכאשר את לחוצה, את מגיבה לא קל, ואולי זקוקה לו יותר ומביעה זאת באופן שלא מצליח לגרום לו לשיתוף פעולה, ואולי אפילו גורם לו להתנגד. לא קל לכם, והיחסים ביניכם לא טובים, אתם רבים הרבה, ובקושי נפגשים במיטה בערב, וגם זה רק כדי לישון. זו לא מערכת בריאה להכניס אליה עוד ילד. זו מערכת שדורשת עבודה ביניכם, דרך יעוץ זוגי, למען הילדים שכבר יש לכם. ילד נוסף יהיה רק לחץ נוסף, והם עלולים להינזק יותר אל מול המריבות שלכם. עיבדו קודם על הזוגיות, זה חשוב.אלא אם את אומרת לעצמך: אני רוצה עוד ילד, ואחר-כך נראה מה יקרה. ואם נתגרש, לפחות יהיה לי עוד ילד קודם... וייתכן שזה מקנן אצלך באיזה מקום בראש. אבל אם את שואלת שאלה כאן, אני חושב שאת מאד לא בטוחה שזו האפשרות שאת רוצה.