יעוץ זוגי: מדוע את רוצה צ'אנס?

תאריך פנייה: 18.08.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שני
הם יחסי לבעלי ישתנו???
18.08.2005 • 11:47

לאחר 30 שנות נישואין עם התעללות נפשית מצד בעלי כלפי עם עליות וירידות, בעלי סוף סוף מוכן לשתף פעולה עימי, ז"א: ללכת לייעוץ זוגי ולבקש תרופות שישפר את מצב רוחו מרופא משפחה ויגרום לו להיות יותר נינוח, חייכן, ולגרום לאוירה נעימה ולא אוירה קרבית בבית. אך האם יש סיכוי שאם בעלי לפתע ישתנה (אם ישתנה....) האם יש סיכוי שאי פעם אוהב אותו? האם רגשותי כלפיו ישתנו לטובה? כיוון שהתרגלתי לשנוא אותו, יש לי מרירות וטינה כלפיו של שנים על גבי שנים, איך אפשר פתאום לאהוב בעל שכל הזמן תקף אותי מילולית ולאחר מכן הביע חרטה.?

ד"ר אורן חסון
האם את נותנת לזוגיות שלך צ'אנס?
20.08.2005 • 22:40

שני יקרה,
אין לי תשובה לשאלה שלך. תצטרכי לבחון אותה על רקע המציאות. אבל לפני כן תצטרכי לענות על שאלה חשובה שאת צריכה לשאול את עצמך, והיא: מדוע את רוצה לקחת אותו ליעוץ זוגי?ויכולות להיות שתי אפשרויות:א.שאת נותנת סיכוי גם לתחושה שלך, ולכן את חושבת שיש סיכוי לזוגיות שלכם ובתנאי שהוא יעבור כמה שינויים (אני לוקח בחשבון גם שאת מנסה רק לשפר את המצב הנוכחי, אבל הרי גם את יודעת שזה לא מספיק).ב.שכבר מזמן לא נתת לזה סיכויים, בשל המרירות והטינה שלך כלפיו, אבל דרשת שיבוא ליעוץ זוגי או כדי להוכיח לו שהוא לא משתף פעולה, ולכן כשלי הנישואים הם "אשמתו", או כדי להוכיח לו שאת צודקת, דרך היועץ הזוגי.לפיכך, חשבי היטב מה המניע שלך ללכת ליעוץ זוגי, ואם את באמת עומדת לתת לזה צ'אנס. לא אני הוא הקובע בעניין הזה, אלא את, והנכונות הכנה שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083