בגידה ומשבר אמון בזוגיות
מיואשת
אוהב אבל לא יכול להיות איתי
⌄
שלום,
אני בת 30, גרושה בפעם שניה ויש לי הרגשה שאני לגמרי לא מבינה את הראש של הגבר. אני אישה אוהבת ונותנת המון חום ואהבה ולא מונעת חופש מבן הזוג שלי אבל משום מה זה תמיד מתפוצץ לי בפרצוף. אני מצפה מבן הזוג שלי שיהחזיר לי חום ואהבה ודאגה אבל זה לא קורה.אני חייבת לציין שבגדתי בו עם עמית לעבודה, זה היה חד פעמי אבל נודע לגרוש שלי. מבלי להתגונן אני יודעת שזה קרה בגלל חוסר תשומת לב מוחלטת מצידו למרות שבכיתי לו המון פעמים שרע לי ואני בודדה כי הוא פשוט לא היה בבית ולא ישנו ביחד באותה מיטה שלא לדבר על סיפוק מיני.פעמיים מערכות יחסים שלי הסתיימו באלימות פיזית והיו מלוות באלימות מילולית. ואני תמיד סולחת להם.גרוש שלי אומר לי שאני אישה נפלאה ושהוא מאוד אוהב אותי אבל לא יכול להיות איתי כי קשה לו עם הבגידה למרות שהוא מבין שהוא תרם למצב והוא רוצה חופש ושיכול להיות אחרי זמן מה נחזור להיות ביחד.אני לא מבינה, אם הוא מבין איפה הוא טעה וכל כך אוהב אותי, למה הוא לא נשאר ע"מ לתקן את הטעויות שלנו ולהציל משפחה? (יש לנו ילד בן 3)הוא גם גרוש כבר פעם שניה ויש לו בת מנישואים ראשונים והוא יודע שכנראה לא תהיה לו יותר משפחה או זוגיות נורמלית.אני רואה בגירושין שלי כישלון אישי שלי, אנא עזור לי להבין את הראש של גבר!אני מיואשת ומפחדת!!!!!!!!
ד"ר אורן חסון
הפחדים, שלך ושלו
⌄
מיואשת יקרה,
בן זוגך פגוע, וכנראה שהוא לא מצליח להתמודד אם חוסר האמון שלו בך, ואולי גם עם החשש מפגיעה נוספת. את יודעת שזה לא יהיה, אבל לאחר פגיעה כזו, הוא מתקשה להיות בטוח כמוך. לא קל להתמודד עם בגידה, ואני מניח שגם את היית נפגעת קשה, ואולי מתקשה לחזור אליו, לו היה בוגד בך עם עמיתה לעבודה, שאותה אחר-כך ימשיך לראות.אבל אני מניח שזה לא רק זה, שכן את כותבת שעשית זאת משום שהיחסים ביניכם היו גרועים גם קודם. מה שאומר שהיו לכם בעיות משמעותיות בזוגיות גם לפני הבגידה שלך וגילויה. יש כאן צרוף של גורמים, שחלקם אולי באשמתך, אבל חלקם כנראה שלא. וכשהייתם צריכים ללכת ליעוץ כדי לטפל בקשיים, לא הלכתם, עד שהדברים הידרדרו לאן שהידרדרו.אני גם מבין שכל הדברים הללו לא קרו אתמול, כי הספקתם כבר להתגרש מאז. כרגע, אני לא בטוח שיש לי משהו שאני יכול לומר לך שיוכל להחזיר אותו. אני לא מכיר אותו מספיק, וגם לא את הארועים. אבל אני חושב שאת זקוקה לטיפול אישי, כדי לאסוף את עצמך למען עצמך ולמען הילד. זה מאד חשוב, ואת צריכה לעשות זאת למען שלום שניכם. ואם את לא יכולה להרשות לעצמך להגיע לטיפול, אנא העזרי בשרותי סיוע ציבוריים.תוכלי למצוא רשימה של ארגונים, מוסדות, טלפונים ואמצעי תקשורת אחריםבדף העזרה הראשונהבאתר שלי.
מיואשת
הפחדים, שלך ושלו
⌄
תודה על התשובה,אך עדיין חשוב לי לציין שאני מיד עזבתי את מקום העבודה לאחר שנודע לו.חודשיים היינו פרודים ואז הוא ביקש שנחזור לנסות שוב אבל בתנאים שלו והתנאים היו:1. אנחנו עדיין מתגרשים.2. אסור לי להתאפר או להתלבש יפה (הכוונה בגדים שחורים לא צמודים).3. הוא כנראה יהיה בקשר עם נשים אחרות ולא בטוח שיהיה נאמן ליואני הסכמתי לכל התנאים האלה אבל עם תנאי שלישי היה לי קשה כי אני מרגישה שהוא מעניש אותי כל פעם מחדש.אחרי שחזרנו היינו יחד חצי שנה והוא רוצה להיפרד.הוא טוען שצריך זמן לעצמו ושאולי אנחנו עוד נחזור להיות ביחד.אני בינתיים לא מסוגלת לחשוב על גבר אחר בחיי, לא מסוגלת להיפתח לעוד מישהו.האם באמת יש סיכוי שיחזור?
ד"ר אורן חסון
עזרה, כשצריך, אם צריך
⌄
מיואשת יקרה,
אני לא יכול לדעת. אני מחזיר אותך לכן לתשובתי הקודמת שלך. במסגרת הזו, ומבלי שאני מכיר אתכם היטב, זה פחות או יותר מה שאני יכול לתת לך. אם את זקוקה לעזרה, המכתב שלי מפנה אותך לדרכים אפשריות לקבל אותה.