יעוץ זוגי: טיפול בנפרד או ביחד?
הילה
מעוניינת ביעוץ
⌄
שלום.
בעלי ואני נשואים אוטוטו 5 שנים. יש לנו שני בנים קטנים..מזה תקופה ארוכה אני מרגישה עצובה מאוד, חיינו אינם מתהנלים נכון, בעלי עובד בשעות מטורפות והכל מבולבל לי.. אפילו לחופשה שנים לא יצאנו, חשבתי כבר על גירושים מאחר שרע לי ועצוב לי בפנים מאוד, מאוד ולא היה יום שלא הייתי מוצאת את עצמי בוכה ומתוסכלת.למרות הכל.. אני אוהבת את בעלי ואני חושבת שהוא אדם נפלא ולדעתי, אנו זקוקים לייעוץ זוגי נטרלי.התעניינתי בנושא ושם נאמר לי שיש להגיע בנפרד, פעם הבעל ופעם האישה.. פתאום זה היה נראה לי מסובך וזה נשכח וירד מהפרק. אבל כמובן שהבעיות לא נעלמו.(למרות שהחלטנו להסתדר לבד)אני חושבת שלפי מצבנו, טוב לנו ויעיל לנו יותר להגיע דווקא יחד ולעלות את בעייתינו..האם קיים ייעוץ זוגי שבו שני בני הזוג מגיעים לפגישה???תודה מראש
ד"ר אורן חסון
יעוץ בשניים או לחוד?
⌄
הילה יקרה,
אני מתרשם שאת רוצה את הזוגיות הזו, וכנראה גם הוא, אלא שהתנאים החיצוניים, ואולי גם סדרי העדיפות מקשים מאד עליך. אולי גם עליו, אבל הוא לא זה שבמשבר. אולי כי הוא זה שקובע את סדרי העדיפות (מה שלא ברור מהמכתב שלך).האמת היא שלא ברור לי מה הסיפור של להגיע בנפרד ליעוץ זוגי. אולי אם פנית לקופת חולים, כאשר היא מאפשרת טיפול אישי ולא זוגי. בדרך כלל יעוץ זוגי הוא ביחד. להפך, יש מטפלים רבים שעושים זאתרקכאשר בני הזוג ביחד (אני נוהג לשלב פגישות כאלה ופגישות כאלה, לפי הצורך). כך שייתכן שליעוץ זוגי כמו שצריך, תצטרכו לחפש יעוץ בשרות הפרטי, ולא הציבורי הזמין לכם.
הילה
יעוץ בשניים או לחוד?
⌄
היי.. לקח לי מעט זמן לחזור לפורום..בכל אופן, התעניינתי דווקא בייעוץ זוגי אצל מטפל פרטי מוכר ובמחיר יקר.. (הכוונה לא דרך קופ"ח)המחיר אינו מטריד אותי במיוחד רק העובדה באמת בכל זמן הטיפול עלי להגיע בנפרד מבעלי ורק לעיתים רחוקות כך, נמסר לי, וכשיש צורך, מתאמים פגישה משותפת.וזה מה שביאס אותי.איך זה הולך אצלך? האם אתה קבל זוגות יחדיו? ובכלל מהי דעתך בנושא.תודה מראש, הילה