יעוץ זוגי: האם כדאי להישאר?
בת 37
האם להפרד או להשאר?
⌄
שלום
אורן, אני בזוגיות שנייה שהיא אותה טעות כמו הראשונה. פשוט אותו סיפור חזר על עצמו, גבר עקשן שנדחף לחיי, הריון לא מתוכנן עם תינוקת וכעבור ארבע שנים אותה שאלה: מה אני עושה איתו בכלל? לפני כשבוע החלטתי להפרד ממנו ולהתחיל את חיי (שוב) מהתחלה. הוא רוצה שנתאמץ ונמשיך והגענו אפילו ליועץ זוגי שנתן עצות טובות וחכמות. אני לא אוהבת אותו, מעולם לא התאהבתי בו, יש לו הרבה תכונות מקסימות אבל זה לא הגבר של חיי. עכשיו אני שואלת את עצמי האם להמשיך את הזוגיות ולעשות את מה שהיועץ הציע ,לבלוע את הטעות שעשיתי ופשוט לשלם מחיר בשביל הילדה שלנו ובשביל שאהיה פנויה לדברים אחרים בחיי חוץ מחיפוש אחר אהבה. או להפרד עם תקווה למצוא אהבה מבחירה.תודה על ההקשבה
ד"ר אורן חסון
תהליך של יעוץ זוגי
⌄
בת יקרה,
יעוץ לא מחייב אותך להישאר. כשאת מתחילה יעוץ זוגי, את מתחילה מתוך כוונה להשיג משהו שתוכלי לחיות אותו, או מתוך לחץ. גם תוך כדי היעוץ את יכולה להחליט על פרידה, אלא שאת צריכה להעריך מה התהליך הזה ייתן לך. לא נכון להישאר רק בשביל הילדה, אם זה מה שנאמר. נכון להישאר אם יש סיכוי שתוכלי להרגיש כלפיו חיבה עמוקה, ודאגה, ורצון להיות איתו גם באינטימית – ובתנאי שזה יספק אותך. אחרת, תהיי אמא ממורמרת, לא מרוצה וכועסת (אם נחזור לעניין האימהות עצמה). זה משהו שאת צריכה להחליט.
בת 37
תודה רבה
⌄
היועץ לא המליץ להשאר בשביל הילדה. הניסוח שלי היה מטעה. הדברים שכתבת בהחלט סידרו לי קצת את המחשבות.