הבנת אהבה: רצון להיות עם וטיפוח

תאריך פנייה: 16.02.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שלי
אלימות מילולית ולב שבור
16.02.2011 • 18:05

שלום רב,
קשה לי לכתוב את אשר על ליבי.מבושה.מפחד.מהמחשבה שתהיה עדות כתובה להשפלות הבלתי פוסקות.שמי לא חשוב.אספר שאני בשנות השלושים לחיי. גרושה שנה ואמא לשני נסיכים. עובדת בשוק ההון.לפני 8 חודשים הכרתי גבר.גם הוא גרוש.התחיל סיפור אהבה.לרגעים הרגשתי שמצאתי את שאהבה נפשי.לפני חצי שנה התווכחנו.זאת היתה הפעם הראשונה שהוא קילל אותי.מילים שמעולם לא שמעתי קודם."אשפה","זונה",טיפשה","כלומניקית"..ואת השאר מפאת הבושה אשמור לעצמי.במקביל החלו סצנות קנאה.בקולגות לעבודה,בחברים,שכנים וכדומה.שאני בטח בוגדת בו.שאין סיכוי שגברים לא מתחילים איתי.בכל ויכוח הוא השפיל אותי.ביזה את האהבה שלי אליו.אם פעם התקף כזה היה מגיע פעם בחודש היום לפחות פעם בשבוע זה קורה. היום הוא ירק עליי בביתי.הפכתי לחלק מסטטיסטיקה. לקח לי חודשים להבין מה קורה. איך זה שאהב לפני רגע עד כאב פוגע בי כך.איך מישהו יכול לטעון שהוא עושה את זה בשם האהבה.שזה כדי לחנך אותי.כדי שיום אחד אהיה ראויה.איך אני אמא לשני ילדים.אישה עצמאית,שיש לה קריירה נפלאה. שבורא עולם ברך אותה בכל תחום הפכתי קורבן.בעבר,בכל פעם ששמעתי על אלימות כלפי נשים לא הבנתי למה הן נשארות. והנה אני כל פעם מחדש חוזרת לעוד.הכאב עצום. בכל פעם אני מרגישה שהוא בוגד באמון שלי.בלב שלי.אני חייבת לסיים את הפרק הזה למעני ולמען ילדיי. לא מצליחה להבין למה אני עוד שם.לעיתים מרגישה כאילו הוא שולט בי.רוצה לפרוץ את המעגל.רוצה לצאת מהסטטיסטיקה.לא רוצה לפחד יותר ולא יודעת איך.ויותר מהכל אשמח לשמוע למה אני ועוד מליוני נשים/גברים כמוני מסכימים לחיות בתופת כזאת.אם זאת אהבה אז למה היא לא טובה?תודה.

ד"ר אורן חסון
מה שמחזיק אותנו במקום בו רע כל כך
16.02.2011 • 21:37

שלי יקרה,
כי אנחנו מבלבלים בין שני מרכיבים של האהבה – האחד, הוא הרצון להיות עם הצד השני (וכשמדובר באדם שתלטן, זה יותר שהצד השני יהיה איתי...), והשני, הוא הרצון להיטיב עם הצד השני, ושיהיה לו טוב. ולפעמים, וזה קורה יותר מדי – את לא הראשונה ולא האחרונה שזה קרה לה – כאשר המרכיב הראשון הוא עוצמתי מאד, שתלטן מאד, טוטלי מאד, אנחנו חושבים שאהבה כזו לא תהיה לנו עוד, ושוכחים לראות את החסר של המרכיב האחר, של הצורך שלו שלך יהיה טוב, שצרכייך יסופקו, שיהיו לך השלווה והשקט והיציבות שאת זקוקה להם. אז זו, כנראה, הסיבה העיקרית. האחרת, המשמעותית ביותר שהולכת לצידה, היא הפחדים, וקודם כל הפחדים מפני הבושה. שדברים יצאו החוצה בדרך זו או אחרת. ההשפלה שעלולה להיות כרוכה בפרידה כזו. ואחר כך, פחדים מפני הלבד, מפני כך שאף אחד לא יאהב אותנו כך (המרכיב הראשון), וכדומה.את צריכה להתאמץ כדי לצאת מזה. זה כמו שאת במישור עם רוחות סוערות וגשמים, ופה ושם שמש עזה, וצריכה לעבור דרך עמק, שבו הרוחות סוערות יותר והשמש כבויה, עד שתעלי שוב לגבעה גבוהה יותר, ירוקה, ולשמש מחייכת. המעבר דרך העמק מפחיד, אבל זכרי מה מחכה לך מהצד השני.וקחי בכל זאת את כל התמיכה שאת יכולה כדי להתמודד עם החלק הזה – חברות, משפחה, ואם צריך – גם סיוע מקצועי, כדי לקבל הן את החיבוק החברתי, והן את התמיכה והעידוד שבשיחות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083