יעוץ זוגי דרך סקייפ: פתרון למצב מורכב

תאריך פנייה: 26.09.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ק
מבולבל
26.09.2011 • 20:03

שלום,
אני נשוי כבר כ-8 שנים + 2 בנים מקסימים ..אנחנו חיים בחו"ל כבר כמספר שנים וחיים בזוגיות מאוד לחוצה מאז המעבר (הילדים נולדו כאן).חווינו המון חוויות וגם המון ריבים שבסופם הרגשתי שאני מאבד את זה, אני מתכנס בעצמי ולא מרגיש שאני "אני" יותר, אני מרגיש שברוב הזמן אני לא נהנה מחיי אלא ברגעים מועטים מאוד.אשתי מאוד דומיננטית מצד אחד ומצד שני היא דורשת המון חיבה שלאחרונה קשה לי מאוד לתת, אני לא מסוגל (כאילו חסום) מלתת לה חיבה, אני מבולבל ולא יודע אם אני אוהב אותה יותר...בעבר שהיינו חברים נפרדנו והרגשתי שאני נחנק בלעדיה לכן אני נורא מבולבל ולחוץ...אני בטוח שיש עוד גורמים להרגשה הזאת , השינוי בעצמאות מאז שיש ילדים, עבודה , הריחוק ממשפחה וכו'אני מאוד מפחד לאבד את ילדיי ולפגוע במערכת המשפחתית, הריחוק מהארץ מכניס פחדים נוספים ומקשה עוד יותר...אני מפחד מהתוצאה של טיפול ואם נפרד אני מרגיש שאולי לא אשרוד את הפרידה ואת הריחוק מילדיי...אנא עזור..

ד"ר אורן חסון
יעוץ פרטני וזוגי דרך סקייפ?
27.09.2011 • 21:46

ק יקר,
אולי לא בחינם בחרת ככינוי את שמו של גיבורו של קפקא (ק'), כי התחושה שלך היום דומה לזו של ק' שחי בתוך העולם הקפקאי שלו, המיוסר והקלסטרופובי. אתה מתאר מצב שבו אתה לא יכול עם, וגם לא יכול בלי. שאתה יודע שצריך לטפל במצב ולשנות, ושאתה פוחד מטיפול שמא יביא אתכם לפרידה, וחרד שמא לא תוכל להתקיים ללא העולם המיוסר שבו אתה חי עכשיו.צבירה של כעסים לאחר מריבות חוזרות ונשנות יכולה להביא אותך למצב שבו אתה מרגיש פחות את האהבה, גם אם זו לא נעלמה. אלא שהם מביאים אותך לפקפוק בעתיד שלכם, וזה, עם הזמן, יכול גם "להשכיח" את רגש האהבה. כרגע, אתה צריך להחזיר את האמון בקשר שלכם, ולהרגיע את הפחדים, דברים שיאפשרו לך לראות מה נותר מהעולם הרגשי שלך.אחד הפתרונות שאני יכול להציע לך הוא יעוץ זוגי דרך סקייפ. לאחר שכתבת את מה שכתבת, ואני מבין את החששות שלך, אני מציע לך להתחיל במפגשים אישיים (איתי, אם תחליט לעשות זאת איתי), ורק אחר-כך לצרף את בת זוגך לתהליך. אני חושב שכך תרגיש בטוח יותר. אנאראה באתר שלי את האפשרות ליעוץ מרחוק, הכולל יעוץ לישראלים בחו"ל, וצור איתי קשר טלפונית או במייל (ראה "צרו קשר" באתר).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083