חלום ריאלי: אופטימיות ודמיון מודרך
רונית
שאלה חשובה
⌄
אני גרושה ותיקה,כבר 10שנים.ילדים גידלתי,וזוגיות לא מצאתי עדיין.לקח לי הרבה זמן להבין :למה.חיפשתי במקום לא נכון גם רציתי את כל התשובות מהר.גם זה לא עבד!עכשיו לומדת דרך חדשה לחפש לאט ובלי ציפיות.זה היא המלצה של המטפלת .במקביל קראתי ,שעוזר מאוד לדמיין מערכת ובן-זוג ,ש אני רוצה.השאלה מה הבדל בין ציפיה ודימיון? אצלי זה לא עובד להפריד בין השניים.יותר אני מחוברת לציפיה. זה מלחיץ ואין סבלנות לדמיין.רוצה לפתוח שנה חדשה עם יותר אוויר והצלחה בחיפושם.מה תשובה שלך?תודה ושנה טובה!!
ד"ר אורן חסון
דמיון מודרך או חלום ריאלי
⌄
רונית יקרה,
יש הבדל בין דמיון מודרך, שעוזר לך לראות קדימה, להציב אותך במצבים שונים, ולתכנן בו את צעדייך, לבין חלום – ציפיות שהיית רוצה להגשים, בין אם הן ריאליות ובין אם לאו. ובצידם, יש גם "החלום הריאלי", האופטימי, שהוא המקום שבו את רוצה להיות והוא אפשרי. נדמה לי שהמטפלת שלך התכוונה לאחרון שבהם. כשאת רואה את עצמך שם, וזה מתאים לך, את מחפשת דרכים להגיע לשם. היא רוצה שתהיי אופטימית. שלא תתייאשי.נסי לקחת זאת לשם – אל המקום הטוב יותר שהוא גם אפשרי, והשתמשי אולי בדמיון המודרך, אם את יכולה, כדי להכין את עצמך למצבים שונים, כדי שתדעי מה לעשות בהם, ואיך לצלוח אותם, כדי להגשים את החלום הריאלי. אף פעם לא תהיה לך ודאות שתגיעי לשם, אבל אופטימיות עוזרת, מעשית, יותר מפסימיות. הפסימיות מכינה אותך נפשית לכשלונות, אבל לא עוזרת לך להגיע למקום טוב יותר.