ילד נוסף: פשרה בזוגיות
א.ת
ילד נוסף
⌄
היי,בעלי ואני נשואים 7 שנים ויש לנו ילד בן 6הוא אינו מוכן לעשות עוד ילדים ואני בפרשת דרכים, מה עושים במקרה כזה???:-(
מישהי
בני כמה אתם?
⌄
(הודעה ללא תוכן)
ד"ר אורן חסון
אני רוצה עוד ילד, הוא לא
⌄
א.ת. יקרה,
זה ניגוד עניינים מאד משמעותי בזוגיות, ולכאורה אין כאן מקום לפשרה, כי איך אפשר "להתפשר" על רבע, שליש או שני שליש ילד? אבל האם יתכן שבתנאים מסויימים הוא כן יסכים? האם אפשר לדעת מהם? האם את תהיי מוכנה להם? - אלו הן פשרות אפשריות, שיתכן שניתן יהיה למצוא בהן משהו שאפשר ללכת עליו. אגב, באותה מידה, יתכן גם משהו אחר והפוך - כלומר, האם יתכנו תנאים שבהם את תרגישי מספיק טוב להישאר בקשר הזוגי איתו, ללא עוד ילד? האם הוא יסכים להם? - אני יודע שבעצם הכתיבה של האפשרות הזו, יתכן מאד שאני מעורר בך התנגדות חזקה. אחרי הכל, יש הרבה יותר לגיטימציה לשאיפה לעוד ילד (אגב, גברית או נשית, אבל בעיקר כשהיא נשית) מאשר לרצון להמנע מהבאת עוד ילד. ובכל זאת, יתכן שעצם קריאת האפשרות הזו תביא אותך להבין טוב יותר את הדרישה לפשרה על התנאים שבהם הוא יסכים שתביאו עוד ילד.בצד כל זה, קיימת האפשרות, כמובן, שיתכן שנקלעתם למאבק כוחות, ומאבק הכוחות ביניכם הוא שהפך להיות מרכז הדיון, ולא השאלה של עוד ילד.כך או כך, רצוי מאד לשקול את האפשרות שלטיפול זוגי(קראי בקישור על האפשרויות השונות). הנושא הזה יכול להיות מורכב מאד לא רק בגלל העוצמות הרגשיות שלו, אלא גם טעון בשאלות של מוסר ודרך ומוסכמות, ושל רצון טוב, ושל ויתורים ושל חרדות שכל צד מביא איתו, ויותר מכך - של המשקל הרגשי שתמשיכו או לא תמשיכו לשאת אתכם בהמשך.