ילד נוסף: דיון בזוגיות
איריס
זוגיות
⌄
אורן שלוםאני בת 35+1 עובדת סוציאלית ,מעוניינת להרחיב את הקן ובילד נוסף ובעלי לא. שאלתי אותו מדוע ,זו היתה שיחה לא נעימה אך הכרחית, מסתבר שהוא טוען שאני לא מספיק בשלה ולא יכולה על ילד נוסף,לדעתי הוא פשוט מפחד...אני מנסה לדבר על הנושא כמה שאפשרהאם זה יעזור? האם ולהמשיך לדבר על ליבו...סה"כ , להביא ילד זו בקשה נורמלית ומתבקשת (בעלי בן 42 מתכנת מחשבים).מחכה לתשובתך. איריס.
ד"ר אורן חסון
עוד ילד, לא ילד
⌄
איריס יקרה,
אני לא בטוח שאם תדברי איתו על זה עד כמה שאפשר, זה ישכנע אותו. אני חושש שאם תדברי על זה הרבה, הוא ייאטם לגמרי. אבל מה שמעניין יותר הוא מדוע הוא חושב שאת לא מספיק בשלה לילד נוסף. האם לפחדים שלו יש סיבה? האם קשה לך עם הילד הנוכחי, וגם כך הוא מרגיש שמוטל עליו הרבה עומס?כלומר, נראה לי שיש לא מעט מתחת לפני השטח, שאת לא מספרת. והקושי, במערכת זוגית, הוא שבשביל להביא ילד צריך שניים. ולכן רצוי מאד, ונכון מאד, להגיע להסכמה בעניין הזה. עושה לי רושם שאת צריכה את הבטחון שלו שאת יכולה להתמודד עם זה. נסי, לכן, לגרום לו לבטוח בך (כנראה על-ידי היותך רגועה, תחת שליטה, ויציבה רגשית). אם תצליחי, זה המפתח להצלחה שלך. בנוסף, ככל שתהיי טובה אליו, כך הוא ירצה יותר לרצות אותך, ולרצות שיהיה לך טוב. קחי זאת בחשבון. וזו עוד סיבה שלא לנדנד, אבל אולי כן לדבר על זה, אולי לאחר חודשיים טובים, במצב שבו גם הוא רוצה לרצות ולספק אותך. הוא הרי כבר יודע שאת מוכנה להתאמץ בשבילו. אז גם הוא ירצה להפוך אותך למאושרת יותר.