התמודדות עם הלכה ורבנות בזוגיות
גיא
שם המשפחה שלי
⌄
ערב טוב
לפני כשבוע הכרתי בחורה זה מהר מדי להחמיא לה אבל בעייני היא מדהימה!
נהיה לנו חיבור ממש טוב אנחנו מבינים אחד את השני ויש לנו גם שיחות ממש טובות
יש בעיה שקצת מציקה לי היא גרושה ללא ילדים היא סיפרה לי את הסיבה לגירושים וגיליתי הבנה גדולה מאוד
הבעיה ששם המשפחה שלי הוא כהן וזה קצת יוצר התנגשות מצד אחד אני חושב על עתיד איתה וחתונה בטווח הרחוק ומצד שני אני יודע שתיהיה לי בעיה מבחינת הרבנות שלא תכיר בנו כבעל והאישה בגלל ההלכה שלכהן אסור להיתחתן עם גרושה אשמח לעצה
נ.ב אני בן 26 והיא בת 25
תודה
חגי.
ד"ר אורן חסון
באיזה צד של המתרס?
⌄
גיא יקר,
נדמה לי שאתה צריך להחליט מהו עולם הערכים שלך, ואם החלטת, אז איך מתמודדים עם מציאות לא כל כך קלה. אמנם אתה מכיר אותה רק שבוע, ואתה לא מכיר אותה עדיין מספיק כדי להחליט באמת מה אתה רוצה, אבל אתייחס לכן לשאלה כאל שאלה עקרונית: מה עושים כאשר אני עם מישהי שמוצאת חן בעיני, והרבנות עומדת לנו כמכשול?אם אתה אדם מאמין, ואינך מוכן ללכת כנגד הההלכה והרבנות, אז תצא מזה מוקדם, שזה אומרהיום, כי אתה משלה אותה ואת עצמך. חבל על הזמן.אם אתה כן מוכן, השאלה הופכת להיות שאלה בכמה מישורים:א. במישור המשפטי ובמישור האזרחי - מהם הפתרונות, ואיך מסתדרים עם זה?כאן, נדמה לי שאני האדם הלא נכון לתשובה. כלומר, אם אתה רוצה ללכת עם זה, חפש תשובות במישור המשפטי ובמישור האזרחי, אחרי הכל, אתם לא הזוג הראשון, וגם לא תהיו הזוג האחרון עם בעיות מסוג זה. יש נישואי קפריסין, נישואים אזרחיים מסוגים שונים, אולי יהודים רפורמיים ועוד.ב. אם אתה פונה אלי, אני מניח שאתה מחפש תשובות במישור האישי, שזה אומר שיש לך בעיה עם יציאה כנגד ההלכה והרבנות, ואתה שואל איך מתמודדים?אם אתה נחרץ בדעתך שלא לצאת כנגד המסורת האורתודוקסית היהודית, מוטב שתיפרד ממנה כבר עכשיו, כי אם לא - אתה תתנדנד כל העת בין אגואיזם (אני רוצה בכל זאת, למרות שאני יודע שמתי שהוא אשים לזה סוף) לבין הסבל הפנימי שלך (אני רוצה ולא יודע מה לעשות), שהוא אולי יהיה סוג של אגואיזם כי הוא ייתן לך את האשליה שאולי תהיה מוכן בסופו של דבר ללכת למישור האזרחי או הדתי רפורמי, ובאמת לא תהיה שם. אתה תסבול והיא תסבול, וזה ייתן לך שפע של תרוצים למה לא להיות מרוצה מכל דבר קטן שלא יהיה בסדר ביניכם. במקרה שכזה, ההתמודדות שלך תהיה עם האכזבה, בשל הערכים. אבל אם אתה אדם ערכי, ואלה הערכים שלך, מוטב שתלמד להתמודד עם אכזבות, כי כך תרגיש אדם ראוי יותר (כאמור, אם אלה ערכיך).אם אתה מוכן ללכת אחרי האהבה (אם אכן תהיה כזו) ללא ספקות, ואלה הם ערכיך, אני מחזיר אותך למישור האזרחי - אתה לא הראשון ולא האחרון שעושה זאת.תחליט באיזה צד של המתרס אתה, ורק אל תתנדנד - כי זה יהיה סבל לשניכם.