ילד בזוגיות לא מוצלחת - מה לעשות?
מישהי
זוגיות
⌄
שלום
אני לא יודעת אפילו איך להתחיל אני נמצאת במערכת זוגית קצת מוזרהיש לי ולבן זוגי ילדה בת 5, שנכנסתי להריון עם גלולות לא אמרתי לו הוא דווקא קיבל את זה בצורה די יפה, החלטנו לעבור לגור יחד ולנסות, אנחנו כבר 5 שנים יחד, עם המון ירידות ואפסי עליות, אנחנו מתחלקים לרוב הכל חצי חצי מקניות עד תשלומים לבית ולגן.גילתי לפני שבוע שאני בהריון אחרי שחזרתי מחו"ל הוא היה בשוק רציני, ישר התנפל עלי ואמר שאנחנו לא מסתדרים שגנבתי לו את הזרע, שהוא רוצה ניפרד שהילדה תהפוך לחזקה משותפת. אני לא יודעת מה לעשותהוא טוען שלא אמרתי לו שאני מפסיקה לקחת גלולות הפסקתי כי גילו לי לפני שנה שאני רגישה לתרופות אמרתי לו, אבל הוא המשיך לקיים איתי מערכת יחסים זוגית רגילה.עכשיו הוא רוצה שאני אעבור מכונת אמת, אני ממש בבלבלבה , אני לא יודעת מה לעשות ייעצתי לו שנלך ליועץ זוגי אבל הוא לא מאמין בזה.אני חושבת על הפלה ולא כל כך רוצה בזה אני כבר בת 39 ואני לא יודעת מה לעשות.אין לי שוב בעיה אני לא אקח ממנו מזונות, ולא ארשום שהוא האבא של העובר שזה נשמע לא טוב, ובטח ובטח הוא לא יסכים לזה.אבל אני לא יודעת מה לעשות....אני צריכה ייעוץ.תודה רבה מראש.
ד"ר אורן חסון
עוד ילד לזוגיות שאינה מוצלחת
⌄
מישהי יקרה,
יש לכם זוגיות לא מוצלחת, ואכן, להביא לתוכה עוד ילד, זה בדרך כלל רעיון לא מוצלח. אבל יש לך גם שיקולים אחרים, ואת צריכה לבדוק גם את השיקול האנושי (של הילד), גם את השיקול הכלכלי, גם את השיקול האנושי הנוסף - של הילדה שיש לכם וההשפעות עליה. כך או כך, נראה לי שאתם בדרך לפרידה.ללכת ליעוץ זוגי היום זה בלחץ, כי השאלה אם לעשות או לא לעשות הפלה תהיה על השולחן והיא מכניסה את כל התהליך לסד של זמן מוגבל וללחצים. זה יהפוך את התהליך לקשה יותר, ואולי גם בלתי אפשרי. עם זאת, הייתי מנסה בכל זאת. אם הוא לא רוצה, אני מציע שתתחילי בתהליך עם עצמך, ולבד, ולאפשר לו להצטרף אם ירצה. אני לא יודע מה האפשרויות הכלכליות שלך, אבל אם הן מועטות, בדקי את האפשרויות הטיפוליות והחוקיות בקופת החולים שלך, ובאירגוני תמיכה המנוסים יותר במקרים כמו שלך, כמו נעמ"ת ועוד. ראי בבקשה אפשרויות שונות גם בטור השמאלי אשר בדף שבאתר שלי על "עזרה ראשונה נפשית באינטרנט".
מישהי
עוד ילד לזוגיות שאינה מוצלחת
⌄
אתה צודק חשבתי על זה המון, טעות שעשיתי, ועכשיו אני משלמת על זה. קבעתי תור להפלה.הוא התקשר הבוקר ורוצה ללכת איתי למפגש של הורות בתל אביב , והוא לא הולך בשבילו הוא הולך בשבילי שאני אדע למה אני נכנסת.כאילו האשמה רק בי.אמרתי שאני לא מוכנה להגיע למלחמה, אני מעדיפה שנסיים ונפרד בצורה יפה.אמרתי לו שעשיתי מספר טלפונים מהבוקר ומצאתי מגשרת שתגשר בינינוהוא ישר התנפל אלי ואמר זה כמו לקחת עו"ד, זה לא נגמר בפגישה אחת זה לוקח המון פיגשות עד שכל אחד מרוצה ממה שהוא מקבל.אמרתי לו שמה עדיף משפטים ובית המשפט יחליט וכל אחד בסופו של דבר מערר על מה שלא מתאים לו.אני לא מוכנה משמורת משותפת על הילדה בשום פנים והאופן.אני לא יודעת מה זה בדיוק כולל משמרת משותפת אני מנסה לחפש באינטרנט, הוא חושב שאם הסכים למשמורת משותפת הוא לא יהיה צריך לשלם מזונות.אני לא כל כך מבינה בזה, ולא רשום כל כך הרבה דברים באינטרנט אשמח לשמוע ממך יותר על זה.כרגע אני בהחלטה סופית לעשות הפלה, ואח"כ אחשוב לאיפה אני מתקדמת אבל זה בטוח לכיוון פרידה. כי אחרי ההפלה אני יודעת שאני לא אהיה מסוגלת להסתכל לו בעיניים, ובטח ובטח לשמוע אותו.מבחינתי זה נגמר לפני שעוד עשיתי הפלה. רק המחשבה גורמת לי לכאב.אני לא חושבת שיש פה המשך לזוגיות גם עם התהפך העולם.אולי אני לא צודקת אשמח לשמוע אותך.תודה רבה
ד"ר אורן חסון
קבלי מידע ככל שאת יכולה
⌄
מישהי יקרה,
עשי את מה שאת מרגישה לנכון. זו החלטה לא פשוטה בכלל, וקשה לי לומר לך מה, בטווח הארוך, נכון לך. חשוב שתחליטי באופן שקול. כן כדאי שהחלטה תהיה במשותף, אבל אני יכול להבין מדוע זה עלול להיות בלתי אפשרי. והרי חוסר היכולת לתקשר על הרקע הזה היא חלק מהבעיה.את צריכה לדבר עם עורך דין לפני החלטה, כדי להבין את המצב החוקי וההשלכות של ההחלטות שלך. לכן הפניתי אותך לדף העזרה הראשונה באינטרנט. ראי בעמודה השמאלית גם מקורות שיוכלו לסייע לך לא רק בקבלת החלטות, אלא גם בהיבט המשפטי. את לא מחוייבת אחר-כך להשתמש באותו עורך דין, אם תלכי לאחד כזה באופן פרטי, אבל חשוב שתדעי מה אומר החוק. כאשר את עומדת לעשות החלטות חשובות, חשוב שתחליטי ללמוד כמה שאת יכולה לפני שתקבלי החלטה.