ייעוץ כלכלי ותקשורת בזוגיות
mimi
הסכמים בזוגיות
⌄
אני ובת זוגי (קרוב לגיל 60 ) גרושים לשעבר ולכל אחד יש את הילדים הבוגרים שלו. אנו מנהלים כבר כ-10 שנים חיים משותפים ומשק בית משותף. עד כה לא עשינו שום הסכם פורמאלי ביננו. שנינו רוצים בעיקרון להגיע להסכמים פורמליים בנושא הכספי. השיחות על הנושא גורמות למתחים ומריבות עוד לפני שבכלל הגענו לדון במשהוא קונקרטי. בת זוגי רואה בכך שלא "דאגתי" לזכויותיה עד היום כמעין בגידה שלי, שלה לא ציפתה. אני לעומת זאת רציתי להסדיר את הנושא עוד בתחילת חיינו המשותפים אבל אז היא רצתה שכל אחד ימשיך להיות עצמאי מבחינה פיננסית. יתכן שלא הבינה את מה שהיצעתי לה אז בעדינות וגם אני ירדתי מזה אז כי לא רציתי לייצור מתחים מיותרים. היום זה יותר קשה כי מאז נצבר כסף ורכוש ע"י כל אחד בנפרד.אני צריך עזרה ב-3 כוונים:1. הרגעת מערכת היחסים כך שאפסיק להיות בחזקת "נאשם" ושנוכל להתקדם להסכמים המיוחלים תוך הרגשת שותפות והדדיות ולא כמשהוא שאני צריך לעשות בשבילה. אני מבין שלכך יש צורך בייעוץ זוגי.2. מישהו שיעזור לי לחשוב על עקרונות ההסכמים ביננו (הסכם ממון, צוואות וכ"ו) תוך התחשבות בצרכים האישיים, ביכולת ההשתכרות, בילדים וכ"ו. התיעצתי כבר עם 2 עורכי דין ולא הרגשתי שהתקדמתי בהבנה הנדרשת לגיבוש העקרונות אלא בעיקר בעריכת ההסכמים עצמם. האם יועץ זוגי יכול לעשות זאת ביעילות? לאיזה סוג של התמחות לפנות?3. יש לי גם קושי בלארגן את ה"חומר גלם" הנדרש, כלומר לרכז את כל הניירת המעידה על הרכוש שנצבר על ידי. אני לא מהתחום הפיננסי במקצועי ובמחשבותי, והחומר לא מתויק באופן מסודר.אשמח אם תוכל לכוון אותי נכון מה מתאים לי (לנו) במצב הנוכחי.
ד"ר אורן חסון
איש מקצוע כלכלי + תקשורת
⌄
מימי יקר,
אם כך, אולי באמת שתיגשו שניכם גם לעוד איש מקצוע, גם אם אינכם עצמאיים, והוא רואה חשבון או יועץ מס, כדי שינחה אתכם בהבנה הכלכלית.יועץ זוגי יעזור לכם פחות בהבטים הללו, אבל יוכל לעזור לכם לאחר שאספתם את כל הידע, או תוך כדי תהליך גיבוש הנתונים, כדי ליצור תקשורת טובה יותר ביניכם (באותה מידה ייתכן שנכון יהיה לעשות זאת בתהליך גישור לגיבוש העקרונות), אבל לא לשכוח במקביל להעזר באיש מקצוע כלכלי.