ייעוץ זוגי: תקשורת, שליטה ופשרות
ק
משבר נישואים
⌄
שלום,
אנחנו נשואים די טריים וכל תקופת החברות שלנו הייתה מלווה במשברים,פרידות,מריבות וכל מה שמשתמע מכך.בכל זאת החלטנו להתחתן והאמנו שיהיה לנו טוב יחד.אנחנו לא מסתדרים ב-כ-ל-ל,לא מסכימים על כלום,לא מקבלים אחד את השנייה כמות שהוא,לא נותנים הזדמנות לשכוח את העבר (את התקופה שלא הסתדרנו כחברים) וכיום המריבה העיקרית שלנו לצערי היא כסף. אנחנו לא מצליחים לחסוך ואוטו' אני האשמה (אני אחראית לכלכת הבית ואני עושה ככל יכולתי לסגור את היד,אבל זה עדיין לא מספיק לדעתו). אני חושבת שהפתרון היחיד הוא לשבור את זה ולהפרד,אבל אז אני אעשה בדיוק את מה שאני לא מאמינה בו- אני לא מוכנה להיות גרושה בת 28,לא מוככנה אגם את מה שכולם האמינו שיקרה לנו תוך זמן קצר. אין פה שאלה של אהבה,היא עדיין קיימת ביננו. אבל אנחנו לא מוצאים פתרון למשקעים שכל ריב יוצר בנפש..זה ככ כואב.לכל עצה,רעיון, מה שלא יהיה, אני ממש אודה!
ד"ר אורן חסון
אינטרסים אישיים, משותפים ומנוגדים
⌄
ק יקרה,
אם הלבד שלך טוב יותר מאשר הזוגיות שלך, כדאי אולי ללמוד להתמודד עם הסטיגמה. אבל לפני כן, הייתי מייעץ לכם להגיע ליעוץ זוגי. אי ההסכמות שלכם נובעות מקשיים שיש לכם בתקשורת, ובצורך שלכם בשליטה על מה שקורה, מה שמקשה על שניכם לוותר. שניכם חוששים מלהגיע למקומות מסויימים שבהם אולי נפגעתם בעבר, ושניכם לא רוצים לוותר, כדי שלא ליצור תקדימים שמנוגדים ל"איטנרס" האישי שלכם. אבל אם אתם אוהבים זה את זו, שווה, עוד לפני הפרידה, לנסות יעוץ זוגי. ייתכן שתוכלי ללמוד לגשר על הפערים הללו, ולשנות סדרי עדיפות, כדי ללמוד להיות שותפים, במקום יריבים.כדי להבין שהאינטרס האישי שלכם הרבה יותר מורכב, ושהוא כולל, בין היתר, גם את טובתו של בן או בת הזוג.