ייעוץ זוגי: פתרון למכתבים ארוכים

תאריך פנייה: 23.07.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ספיר
לד"ר אורן חסון
23.07.2010 • 10:06

שלום
!לגבי תגובתך מה-21.7 אז קודם כל בעלי לא רוצה ייעוץ זוגי כבר בעבר מס' פעמים הצעתי לו וניסיתי לשכנע והוא לא רוצה בשום פנים ואופן.אין לי בעיה אני מוכנה להיות סבלנית ולתת לו תקופה שצריך לשקר ולהסתיר ואני מצידי להרפות ולשחרר ולא להגיד לו כלום על ההסתרות והשקרים כרגע השאלה אם אתה באמת חושב שההמתנה הזו וההרפיה והשקט מצידי באמת יעזרו והוא יפסיק עם השקרים והסתרת הכספים ?לפני חודש בערך שיצא על זה דיבור והוא איך שהוא הודה הוא אמר זה הכל בגללך כל פעם שרציתי לקנות משהו אמרת לא לא לא אם הייתי אומרת לפעמים גם כן זה היה משהו אחר זה שהסברתי לו שהיינו בלחץ כספי לא מקובל עליו הוא אומר לעצמך ידעת לקנות דברים אמרת לי לא ואחרי יומיים שלושה את קונה משהו . הסברתי לו שזה לא מדוייק קרה שקניתי וכשהוא רצה משהו באמת לא היה.בקיצור נחזור להתחלה האם אתה חושב שמה שכתבתי למעלה יעזור לו להפסיק לשקר ולהסתיר ולבטוח בי.או שכדאי לכתוב לו מכתב(כי בשיחה זה סתם יוביל לריב מצידו והוא לא יתן לי להביע את עצמי) ובמכתב להגיד את כל מה שאני מרגישה זה לא עדיף על לשתוק אני יכתוב לו שאני מרגישה שהוא מסתיר ממני כסף(אני לא יגיד שראיתי בארנק כדי שלא יכעס) וככה זה לא צריך להיות ואין לי בעיה שיהנה ויקנה ברור שצריך קודם אחריות לתשלומים וכו' ושאי אפשר לחיות כך.אורן אני רוצה שתבין שאני בעד מיישהו שינהל את הכספים בבית ועד היום אני עושה זאת ולפני תקופה אמרתי לו אני לא יכולה להיות ככה באויר אני צריכה לדעת מה נכנס ומה יוצא איך אפשר לדעת כמה ההכנסות כך כדי לנהל כלכלת משפחה. אמרתי לו בזמנו שים לך כסף בארנק אבל אל תסתיר או תשקר, תתמודד איתי. בקיצור על מה איזו דרך אתה מציע לי ללכת על מכתב ושידע שאני יודעת שמסתיר וכו' או על הרפיה לא להגיד כלום ורק לפרגן לו ולמרות שהוא מסתיר ובא לבקש ממני כסף בבוקר תני לי 100 ש"ח לקנות חלות ועוד כמה דברים קטנים שצריך. ממתינה לעזרתך תודה

ד"ר אורן חסון
לד"ר אורן חסון
24.07.2010 • 12:42

ספיר יקרה,
השאלה שלך היא כבר שאלה המתמשכת לאורך כמה מכתבים ארוכים. זה שתתני לי עוד ועוד פרטים לא ישנה את התמונה הכללית, ולא את הפיתרון שאני יכול לתת לך כאן. השבתי לך את מה שאני יכול להציע בתגובתי הקודמת. את יכולה לנסות מכתב לבן זוגך במקום לערוך איתו דיון, כמובן שאת יכולה. האם זה יעבוד? אני בכלל לא בטוח, אבל גם לא יזיק לנסות.ואגב, אם הוא מסרב ללכת ליעוץ במשותף, והדברים כואבים לך ואת מתקשה לתפקד בבית בלי לפתור אותם, נסי יעוץ לבדך. מעבר לכך, במסגרת המצומצמת של הפורום, אני יכול רק להציע את מה שהצעתיכאן(לחצי על הקישור), ולא מעבר לזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083