התמודדות עם יחסים מורכבים

תאריך פנייה: 22.07.2010 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
מישמיש
משבר בזוגיות עקב קשר עם ההורים
22.07.2010 • 20:26

שלום,
אני בת 35 נשואה עם 2 ילדים קטנים. אמי נישאה מחדש כשהייתי בת 7 בערך לאדם שהוא שתלטן חסר תקנה ובעל מחשבות שליליות על אנשים בדרך כלל. מאז ומתמיד בעלי נרתע ממנו, בגלל האופן שבו הוא מדבר ובגלל הצורך שלו כל הזמן שכולם יכבדו אותו ויעשו את מה שהוא אומר. עד שהתחתנו היה נראה שאבי החורג מנסה כל הזמן לחבל בקשר אבל בסוף התחתנו והלחץ ירד. כיום אין לו שום דריסת רגל לגבי החלטות שאנחנו מבצעים, למעשה אנחנו לא משתפים אותו בכלום עלינו למעט מפגשים עם הנכדים. אלא שבעלי לא שוכח את כל מה שהיה ואופן ההתנהגות והוא פשוט לא סובל אותו, אפשר לומר - מתעב אותו. הדבר הגיע למצב שבעלי העלה בפניי את רצונו להתגרש ממני כדי שלא יראה אותו יותר בחיים. נפגעתי מאוד כי בסך הכל אנחנו אוהבים אחד את השני וכמעט שלא רבים, הריבים הם רק על כעסו של בעלי על אבי החורג. בעלי לא מסוגל להגיד לו בפנים את האמת על מה שהוא חושב כי הוא יודע שזה יהיה מאוד מכוער והכל יתפוצץ ואז מה יהיה? תמיד אבוא לבד עם הנכדים? מה יהיה בחגים? (אין להוריי קרובי משפחה, רק אנחנו. וגם אין להם חברים שבאים לבקר). יש לציין שאני מבינה את הרתיעה של בעלי, ורוב הדברים שהוא חושב על אבי החורג מוצדקים אבל אני שמה אותם בצד, מנסה לסלוח ולהמשיך הלאה. מה גם שאמי מתמודדת עם מחלה קשה, ואני לא מסוגלת לנתק את הקשר. דרך אגב בלתי אפשרי להיפגש רק את אמא שלי, אבי החורג יעלב מאוד, לכן אם רוצים לראות את אמא שלי אז רק איתו ביחד.מה עלי לעשות? איך לשמור על הקשר הזוגי ובכל זאת לא להרוס לגמרי את הקשר עם הוריי? אשמח לייעוץ

ד"ר אורן חסון
להחליט מה חשוב יותר
22.07.2010 • 23:33

מישמיש יקרה,
עושה רושם שמכל האפשרויות שהעלית, האפשרות הקלה יותר היא שתמשיכי להתראות עם אמך ואביך החורג ללא בן זוגך.זה לא אומר שהאיש שלך אינו נוקם ונוטר, ואולי יותר מדי, וזה לא אומר שאביך החורג הוא מלאך. זה רק אומר שזה הפיתרון הפשוט יותר, אלא אם את רוצה להתחיל להעביר את האנשים הללו תהליכים שהם קשים להם רגשית.הקושי בפיתרון הזה, הוא שזה הפיתרון שלך הוא קשה רגשית. אבל איכשהו נדמה לי שלקבל את זה יהיה לך קל יותר מאשר לשנות את האיש שלך או את אביך החורג. צר לי... באמת. ועם החגים, תצטרכו להסתדר בנפרד, כאשר יהיה תורכם להגיע להוריו.ועימות קולני בין אישך לבין אביך החורג הוא בדרך כלל רעיון רע. אלא אם הם טיפוסים שאפשר להכניס אותם לחדר סגור, עם או בלי בירה, שיצעקו זה על זה עד שייצא עשן, והם ייצאו מחובקים אחר כך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מישמיש
להחליט מה חשוב יותר
23.07.2010 • 09:12

תודה רבה:) אני יודעת שלא יהיה קל אבל כנראה שאין ברירה