רגשות בקשר: מה הסיבות האמיתיות?

תאריך פנייה: 23.07.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
סטודנטית
יחסים תקועים
23.07.2010 • 11:17

שלום,
אני בת 23 ובזוגיות כבר 4 שנים, חבר שלי בן אדם מדהים וחבר טוב, אני אוהבת אותו ואני רואה אותו בתור בן זוגי גם לעתיד , כולם מסביבנו מדברים על חתונה ואני מרגישה שהוא מוכן אך אני עוד לא שם וכל שיחה כזאת מלחיצה אותי למרות שהבהרתי לו את דעתי.בנוסף בתקופה האחרונה אני מרגישה שאני לא נמשכת אליו יותר וזה התחיל לעורר בי שאלות והבנתי שזה לא רק בזמן האחרון אלא שזאת כבר תקופה, אנחנו כבר בקושי מקיימים יחסים וזה מפריע לי מאוד, אני מוצאת את עצמי מפלרטטת עם גברים אחרים, אך בגלל שאני אוהבת ומכבדת את חבר שלי אני כל פעם עוצרת את עצמי מלהיסחף...מצד אחד אני נהנת מהקשר ומצד שני אני מרגישה שהוא יותר מידי רציני, כאילו הגיע בשלב מוקדם מידי בחיי, אני לא יודעת אם בעית המשיכה היא זמנית ואם ניתן לעבוד על זה.. כבר ניסיתי לדבר על זה ולהעלות את הבעיה אך זה לא הוביל לשום מקום.האם להמשיך בקשר?תודה.

ד"ר אורן חסון
מה, בעצם, את לא מספרת?
24.07.2010 • 12:46

סטודנטית יקרה,
הסברת הכל נפלא, פרט לדבר אחד מרכזי, והוא הסיבות למה שאת מרגישה. יש לך בעיה עמוקה יותר מזו שאת מספרת, ולא ברור לי אם (1) זה רק משום שאת לא אוהבת להילחץ, ואת מבטאת ברגשותייך ובמעשייך הללו את התנגדותך ללחץ הסביבתי, או (2) שאת חוששת מכך שלא תתנסי לעולם בקשר אחר, או (3) שיש לך חוסר שביעות רצון בסיסית מבן הזוג שלך. את לא מספרת הכל, ואולי גם לא יודעת הכל כי את אולי גם לא מספרת את הכל גם לעצמך.כך שאת יכולה להמשיך ולזרום עם החיים והקשר, אם תרצי, ולהפסיק רק כאשר תגיעי למצב שבו יימאס לך לגמרי (ואז תצטרכי סוף סוף לעמוד מול החברה שסביבך שלא תבין מה את עושה ומאיפה נפלת עליהם עם פרידה, מה שאולי את מנסה כרגע לדחות), או אולי מתישהו תחליטי שזה באמת מה שאת רוצה. או, כאפשרות אחרת, אם את לא רוצה לחכות יותר, לכי ליעוץ פרטני, כדי להבהיר לעצמך את הדברים טוב יותר כבר עכשיו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083