ייעוץ זוגי: פתרון בעיות לפני נישואין

תאריך פנייה: 22.07.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לימור
חשש לפני נישואין
22.07.2006 • 23:20

כתבתי ב 04.07.06 ולאחר תגובתך החלטתי להמתין ולדון בענין כשיהיה צורך, והוא גם אמר שאולי הוא ירצה עוד לפניי ושזה דיון מיותר.היום איכשהו הנושא של ילדים עלה, והוא אמר שהוא לא מוכן לשמוע על זה, אז אמרתי לו מה כל כך מלחיץ בזה, אני לא אומרת לך שאני מוכנה בשנה הקרובה לילד אז מה מלחיץ בלדבר על מה שיהיה בעתיד. אבל הדגשתי שאני אמנם לא נוקבת זמן אבל אני לא מתכוונת לחכות 3 שנים וכו' . הוא ענה לי בתגובה שלאחר שנתחתן נדבר על זה (עוד חודשיים) וזה לא רלוונטי לדבר על זה כשהוא בכלל לא יכול לדמיין את זה עכשיו.אמרתי לו שזה לא הוגן כי אני צריכה לדעת דבר כזה לפני שאני מתחתנת איתו, ואם אני יודעת מראש שהוא מתכוון להגיד לי לא מוכן בשנים הקרובות אז אני בכלל לא אתחתן איתו.אני נורא מתוסכלת, אני באמת לא מוכנה לילד עכשיו, אבל זה לא עד כדי כך רחוק ממני מכדי לא לדבר על זה בכלל, וזו נראית לי תגובה לא כל כך נורמילת מצד בן הזוג שלי.לא יודעת מה לעשות, זה גורם לי לחשש עצום ועוד חודשיים אנחנו מתחתנים ואני אוהבת אותו מאוד אבל גם לא מוכנה שמישהו יכתיב לי מה לעשות לפי הנוחות שלו בלבד.

ד"ר אורן חסון
לפתור בעזרת יעוץ מיני-מרתוני?
25.07.2006 • 15:49

לימור יקרה,
נראה לי שבמידה מסויימת שניכם התחפרתם בעמדותיכם, ושקשה לכם לזוז משם. שיהיה ברור: החשש שלך מוצדק. כי את לא רוצה להכנס לשותפות חשובה כל כך, כשהתנאים אינם ברורים לך די צורכם. בודאי גם לא כשלא ברור לך שהוא יהיה קשוב לצרכים בסיסיים שלך, ובעיקר כאלה ששותפות כזו אמורה לספק, כמו ילדים.אני מציע שתגיעו ליעוץ זוגי, לטיפול קצר מועד. אפילו ישיבה מיני-מרתונית, של שעתיים או שלוש ברצף. אנא ראו סעיף "כמה פגישות נדרשות בתהליך של יעוץ זוגי?", בדף "שאלות נפוצות" באתר שלי. חשוב שהבעייה הנקודתית הזו תיפתר לפני הנישואים שלכם. ייתכן שבשלב זה אין צורך ביותר מזה, וחשוב אולי שתדעו שיש לכם לאן לגשת, והיה ותתקלו בעתיד בקשיי תקשורת ביניכם, כתוצאה של ניגודי אינטרסים או של צורך ביצירת עמדות כוח.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083