טיפים לשיפור זוגיות: איך להתמודד עם עלבויות

תאריך פנייה: 22.07.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
כרמית
בהמשך לעצתך
22.07.2006 • 22:53

שלום,
הצעתי להתייעץ עם איש מקצוע באשר לבעייתי. אני בחורה באמצע שנות ה20, רגישה ובעלת ציפיות גבוהות מקשר. כתבתי לך שכשאר אני מאוכזבת מדברים קטנים ,אי יכולת לקבל דברים בפרופורציה אני נוטה להרוס את הקשר ולסיימו כי אני נעלבת מכל דבר קטן. אצלי האהבה צריכה להיות טוטאלית אם אני מטילה ספק ברגשות של הבחור כלפי כי הוא לא התקשר מספיק או שכח משהו ,אני נוטה להעלב ולסיים את הקשר. אני לא מבינה למה אני צריכה ייכוץ מאיש מקצוע. אין לך את הכלים לתת לי או פיתרון חלופי?

ד"ר אורן חסון
רשימה בלתי מובנת של מטלות לשיפור
25.07.2006 • 14:14

כרמית יקרה,
השיחה הקודמת שלנו נמצאתכאן. את כותבת, כאן ובפנייה הקודמת, שפיתחת כלי הגנה "מוזרים". את כותבת שאת לא יכולה לקבל דברים בפרופורציה. שאת נוטה להרוס את הקשר ולסיימו כי את נעלבת מכל דבר קטן. ואחר-כך, את מחפשת פתרון חלופי וכלים, במקום יעוץ מקצועי.בודאי שאוכל לתת לך פתרון חלופי. הנה הוא: אל תקחי הכל כאילו הוא אישי נגדך. לימדי לקבל את האחר כפי שהוא, הקטיני ציפיות מבן הזוג שלך, והקטיני חרדות מהחשש שהוא לא יעמוד בהן. אל תכעסי עליו כשהוא לא עומד בציפיות הגבוהות שלך, ולמדי לחיות בשלום עם עצמך. הנה, כל התורה על רגל אחת. יש מי שיודע לעשות זאת לבד (חלקית או הכל), יש מי שזקוק לזעזוע כדי ללמוד זאת, ויש מי שזקוק לסיוע מקצועי. אני מאחל לך שתוכלי להגשים הכל לבדך.אני מציע שתקראי את הפיסקה הקודמת שוב ושוב. פעם אחת לא תספיק. נסי לפחות פעם ביום בשבועיים הקרובים. אני אומר זאת כי זה חשוב. כי בהתחלה הרשימה הזו תכעיס אותך ותגרום לך התנגדות, כי היא תיראה לך רשימה בלתי אפשרית, ואולי, לפעמים, אפילו בלתי מובנת. אחרי שבועיים, כשאני מקווה שהיא תהיה מובנת יותר, נסי לראות אם את יכולה להתמודד עם זה לבדך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083