ייעוץ: גבולות בקשר מזיק

תאריך פנייה: 15.07.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מממ
משבר בטחוני וחידוש קשרים
15.07.2006 • 16:35

ד"ר, שבת שלום!כתבתי לך כמה פעמים על בחור דתי שיצאנו במשך תקופה, ונפרדנו בהבנה שהקשר לא יוביל לנישואים. המשכנו בקשר כמה חודשים אחרי הפרידה ולאחרונה,בעצתך וב(סוף סוף!) הבנה שלי שהקשר בינינו מפריע לי להמשיך (למרות שאני לא רוצה שנחזור ויודעת שאין לזה סיכוי) הפחתנו משמעותית את שיחות הטלפון, והקשר עבר לפאזה שונה לגמרי.ואז התחילו הקטיושות בצפון. וברור לגמרי שהייתי מודאגת מאוד (לצורך העניין הוא לא היה חייב להיות חבר שלי לשעבר כדי שאני ארים אליו טלפון כשהוא ומשפחתו נמצאים בקו האש, אתה מסכים איתי?...) והתקשרתי אליו, דאגתי לו, הצעתי לו שירחיק משם את משפחתו ושאני אשמח לסייע לו אם הם זקוקים למקום לישון בו.אני לא אפרט את כל הפרטים (בכל זאת, על דפי האינטרנט...) אבל נראה לי שהתמונה הכללית ברורה. מן הסתם דיברנו ונפגשנו, וכל מה שעבדתי עליו בשבועות האחרונים כאילו נגוז.קמתי מבולבלת. הוא הביא את משפחתו ונפגשתי איתם. הוא העריך מאוד את הדאגה שלי והרגשתי את הרגשות צפים ועולים. אני לא מצליחה לנטרל אותם ומאידך - אין סיכוי שעכשיו לא אדרוש בשלומו עם כל המתיחות בצפון...אני "פוחדת" לחזור להיות איתו בקשר, אבל גם יודעת שהוא זקוק לי ולעזרה שלי. וזה לא קרה הרבה שהיינו יחד (הוא בחור מאוד חזק ותמיד היה שם בשבילי) ואני לא יכולה לסרב.מ ה ע ו ש י ם ?...נ.ב - בלי קשר אליו, אני מקווה עד שתענה לי כבר הכל יירגע שם...

ד"ר אורן חסון
לעזור לאנשים שאת לא מכירה
18.07.2006 • 13:02

מממ יקרה,
ניסיתי, ודחיתי את תשובתי עד כמה שיכולתי, אבל המצב בצפון לא נרגע...Jראי, אם הקשר הזה מזיק לך, אין לך ברירה אלא להיות "רעה" ולנתק אותו. את לא יכולה לקחת אחריות עליו ועל משפחתו. הם אנשים גדולים ומבוגרים, ותאמיני לי שהם היו מסתדרים גם בלעדייך. כמובן שיותר נוח כשיש מי שמציע עזרה, אבל כל עוד אין איזו בעיה משפחתית מיוחדת במינה, הם יכולים להסתדר לבד, גם אם זה יעלה להם ביותר מאמץ. אם את רוצה לעזור לאנשים מהצפון, אולי תשקלי לעשות זאת לאנשים שאת לא מכירה, ולא לאנשים שאת רוצה ביקרם, אבל שיזיקו לך. ואולי, אם את מכירה עוד אנשים שרוצים לעזור, תחליפו.ושמתי לב שגלשת וכתבת לי בשבת. אולי זה סימפטומטי לקושי שלך איתו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083