ייעוץ זוגי: מתי כדאי לפנות אליו?
מיכאלה
משבר בנישואים
⌄
שלום
לך אורןשמי מיכאלה אני נשואה 3 שנים וקצת ויש לי ילד בן שנתיים +יש לי עם בעלי משבר נישואיםזה התחיל בהתחלה בשקר שהרס לי את כול המערכת הנישואים שלי איתו בגלל השקר הזה נהיינו במשבר כלכליעכשיו בגלל המשבר הזה אנו גרים אצל חמתי היה לנו תקופה שהיינו פורדים חודשיים והייתי כ"כ מבולבלת אם להתגרש ממנו או לאכשחזרנו ניסנו להתחיל הכול מהתחלה ושום דבר לא הצלחנו היינו שוב במשבר כלכליוהכול השתנה גם אצלי אליו הכוונה לגבי רגשות לא יודעת אם אני אוהבת אותולפעמים מה זה מבולבלת פעם אוהבת ופעם לא אולי אני אוהבת אותו בתור בן אדם הרבה פעמיים אני מתעודדת שאני רוצה להשאר איתו כי הוא גבר מאוד נוח לימרגישה בנישואים אלה כול כך משועממת אין לו רשיון ואוטו אנו בכלל לא יוצאים או מבלים אין לנו פעילות ביחד כול אחד גם שונה עם עצמו הלכנו למגשרת היא אמרה לי רק למצוא עבודה וושנלך לייעוץ זוגי בשביל לנסות לשפר את המערכת הנישואים שלנובעלי ואני החלטנו לבד לשפר אבל קשה לי מאוד אני לא מאושרת איתו בכלל מרגישה שאני בוכה בלב אני אפילו מפנטזת על גברים אחרים מה אני רוצה איתם ואיזה סוג של גבר אני רוצהאשמח מאוד אם תעזור לי מה לעשות לגבי הנישואים האלה ??אני כול כך מבולבלת ...אשמח מאוד לתשובה תודה רבה לך
ד"ר אורן חסון
מתי רצוי ללכת ליעוץ זוגי?
⌄
מיכאלה יקרה,
רב הניסתר על הגלוי. אני מניח ש"השקר" קשור לענייני עבודה/עסקים שלו, ולא למה שביניכם, אלא אם מה שביניכם השפיע איכשהו על השיתוף הכלכלי ביניכם. המקרה הראשון יכול ליצור בך חוסר אמון, ובו חוסר ביטחון ביכולתו לכלכל אתכם, השני – למתחים רבים אחרים באשר לאחריות ובאשר ליכולת שלכם ליצור מערכת שיתוף משפחתית. וכל זה, בשלוש שנים מאד סוערות.את מבינה שלא אוכל לומר לך להיפרד, למרות שאני מתרשם שהיית רוצה שאגיד לך זאת, מה שאולי יקל עלייך להתגרש ממנו, ויהפוך לך את החיים לכאלה שאת יכולה לשלוט בהם מחדש. כרגע הם במידה רבה לא בשליטתך, ולא במקום ובאופן שהיית רוצה שיהיו. אם זה מה שאת רוצה, עשי זאת. אבל אם את צריכה חיזוק, אז אולי את לא בטוחה שזה הדבר הנכון. לפיכך, אני ממליץ גם כן שתלכו ליעוץ זוגי. ההחלטה שלכם לנסות לשפר את הנישואים לבד היא יפה וראוייה, אבל היא לא עומדת במבחן המציאות. ותרו על האגו ("אנחנו לא זקוקים לעזרה!"), ולכו ליעוץ זוגי.