הצעה לנישואין: מתי זה יגיע?

תאריך פנייה: 23.02.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חנה
חתונה
23.02.2011 • 23:30

שלום,
אני והחבר שלי ביחד כבר כמעט שנתיים.לפני כחודשיים עברנו לגור ביחד.הוא בן 27 ואני בת 25מדי פעם אני מעלה את נושא החתונה :)פעם שאלתי אותו מתי הוא רוצה להתחתן (לא בהכרח איתי)הוא ענה שהוא לא יודע ושזה מפחיד אותו. פעם אחרת אמרתי לו שאני רוצה להתחתן בעוד שנה שנתיים בערך. הוא לא הגיב יותר מדי.לפעמים אנחנו מדברים על העתיד המשותף שלנו, על בית, ילדים, מקום מגורים וכו' אבל זה מאוד בכלליות.בקיצור אני מנסה להבין האם הוא רוצה להתחתן איתי מתישהו או שלא..אני רוצה לשאול ישירות אבל מצד שני חוששת שהשאלה לא תתפרש נכון, או שתכעיס/ תלחיץ/ תפחיד וכו' אותו.מה דעתך בנושא?

ד"ר אורן חסון
כן סבלנות, לא סבלנות - זו השאלה
24.02.2011 • 00:44

חנה יקרה,
נדמה לי שאת חוששת שהשאלה הישירה כן תתפרש נכון (שאת רוצה להתחתן, ואיתו, ולא רוצה להישאר בחוסר ודאות), וזה בדיוק מה שמפחיד אותך. עברתם לגור ביחד, ויש בזה הצהרת כוונות, גם אם לא מפורשת. יתכן שהוא מתכנן תאריך מסויים שבו הוא יבוא לך בהפתעה (יומולדת, ט"ו באב, ראש השנה או משהו), ויתכן שהוא לוקח את הזמן לפני שיודה בפני עצמו שהוא רוצה עד שיום אחד זה יבוא גם לו בהפתעה, ופתאום יגיד – היי, אני כל כך אוהב אותה, ורוצה שתהיה מאושרת, אז הנה, אני אפתיע אותה. ואולי הוא באמת חושש כרגע.רק עברתם לגור ביחד. אם החיים ביחד יהיו טובים לשניכם, סביר מאד שהדיבורים הכלליים יעברו עם הזמן לדיבורים מפורטים יותר. אולי כדאי לתת לזה עוד כמה חודשים זמן, ולהוריד לחצים. שיהיה פשוט טוב ביניכם, ופשוט פשוט ביניכם, כדבר ראשון והכרחי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083