ייעוץ זוגי: משבר, פרידה וחוסר שביעות רצון

תאריך פנייה: 28.05.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עינת
גירושין?
28.05.2013 • 23:28

שלום
אנחנו נשואים כ-8 שנים ללא ילדים. התחיל באהבה ומשיכה מטורפות, מיד ידעתי שזה בעלי.. המשיך בקשר מאד קרוב וצמוד, הוא מכיר אותי הכי טוב בעולם. כבר כמה שנים שהמשיכה והריגוש וההתלהבות יורדים.. ואני מוצאת את עצמי חצי- מתאהבת באחרים.. אני מרגישה שרוצה להתגרש ממנו, אך כאילו ברור שזה לא הגיוני כי הקשר שלנו טוב.. כולם אומרים לי ללכת לטיפול ופשוט לא בא לי! רק להיפרד מרגיש לי הדבר האמיתי..מה דעתך?

ד"ר אורן חסון
כל מה שאת לא כותבת עליו, וזה הרבה
29.05.2013 • 11:19

עינת יקרה,
אני מניח שיש הרבה ברקע, שאת לא כותבת עליו. המשפט הראשון שלך הוא "אנחנו נשואים 8 שנים ללא ילדים", הוא כבר משפט טעון. מרבית הזוגות כבר עם ילד/ים בשלב הזה. האם יש בעיות פוריות? האם יש אי הסכמה לגבי ילדים? כל אחת מהאפשרויות הללו יכולה לגרום למתחים משמעותיים ביניכם, ולחוסר שביעות רצון. ואם שניכם לא רוצים ילדים, מה שנחשב כחריג מסויים, אולי גם הוא יוצר לא פעם אמירה מסויימת על המשכיות הקשר ביניכם.לכאורה: ההרגשה שלך פשוטה: "להיפרד מרגיש לי הדבר האמיתי", ובכל זאת את מתייעצת. כך שנראה לי שיש לך רגשי אשם כלשהם בתהליך הפרידה. נראה לי שאת כן מקשיבה ל"טון הכללי" שאת שומעת סביב, ולא אדם שהולך נגד המוסכמות החברתיות. זה לא מתאים לי לרצון שלא להביא ילדים (גם אם זה אפשרי).מה שאני אומר הוא שהתמונה הרבה יותר מורכבת מכפי שאת כותבת. המשמעות של זה היא שאת כן צריכה יעוץ מקצועי, כדי להבהיר לעצמך את התמונה, ולפחות כדי לקבל כוח לעשות צעד כזה או אחר שבסופו של דבר תהיי שלמה איתו. כרגע את לא שלמה עם אף אפשרות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083