ייעוץ זוגי מרחוק בעברית

תאריך פנייה: 01.11.2010 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אלמונית
עצה דחופה
01.11.2010 • 17:11

ד"ר חסון שלום
לאחר נישואיי בעלי ביקש ממני שאעבור לגור איתו קצת בחו"ל ואכן עשיתי כך עזבתי את מקום עבודתי והצטרפתי אליו. לאחר כמובן שהבטיח לי שאם לא אתאקלם נחזור ארצה. לאחר 3 שנים של שהות בחו"ל אני מרגישה שמיציתי את העניין ואין ברצוני לשהות כאן יותר. יש לי כל הזמן ויכוחים בלתי פוסקים עם בעלי בעניין זה אני רוצה לחזור והוא לא. לא מצאתי את עצמי מבחינה חברתית אין כאן קהילה מגובשת אלא בדיוק להיפך. עבודה גם לא מצאתי עקב מיתון עמוק. עיקר הטענות של בעלי כלפיי הן שאני לא עושה מאמץ למצוא תעסוקה ולא רוצה ללמוד את השפה, שזה נכון אגב, אני לא מתכחשת לזה אני מסבירה לו זאת שאין לי חשק ועניין למקום. אני מתגעגעת למשפחתי ולחבריי ובכלל לחיים שהיו לי בטרם המעבר חסרים לי כל כך הרבה דברים שאני אוהבת לעשות. זה מעיב על היחסים ביננו ולא פעם עלה הרעיון לפרק את החבילה למרות שאני לא חושבת שזה הפתרון. אני מאמינה שאם הייתי שרוייה במצב רוח יותר טוב מבחינה נפשית היחסים שלנו היו נראים אחרת כיוון שרב הזמן אני די מדוכדכת אני מוצאת את עצמי כל היום מתלוננת כמו זקנה שזה לא מועיל לא לי ולא לו. לסיום רק אציין כי אני מרגישה שמשהו השתנה בי אני בחורה מלאת חיים ולא מתקשה ביצירת קשרים חברתיים אך משום מה כאן במקום הזה אני פשוט מרגישה תקועה. כמו כן חשוב מאוד לציין כי יש לנו ילדה בת שנתיים שאין ברצוני שהיא תגדל שלא במסגרת ישראלית/יהודית.מה עושים אנא עזור לי

ד"ר אורן חסון
טיפול זוגי באינטרנט, מרחוק, בחו"ל
01.11.2010 • 23:26

אלמונית יקרה,
עושה רושם שקודם כל את, אישית, היא זו הזקוקה לסיוע ולתמיכה, עוד לפני הדיון בעתיד או באופי הזוגיות שלכם. אני מניח שאת המובן מאליו כבר ניסית, כלומר, לחפש חברה ועיסוקים. אם לא ניסית מספיק, חפשי את מה שטוב במקום שבו את נמצאת, מבחינת אפשרויות תעסוקה, לימודים או תרבות, וראי מה את יכולה לקחת איתך לחיים משם, להמשך.אם זה עשית וזה לא הספיק, או שאין מספיק אפשרויות במקום שבו את נמצאת, והוא, מסיבותיו המשמעותיות (עניין/כלכלה/מעמד/התקדמות מקצועית) עדיין רוצה להישאר שם, ושניכם נשארים בעמדתכם בעניין זה, ואת לא רוצה לפרק את הזוגיות, אולי כדאי שתנסו ייעוץ זוגי, או פרטני. וזה משהו שאפשר גם מרחוק ובעברית (בסיוע טלפון, סקייפ או התכתבות). אנא ראי אתהדף באתר שלי העוסק ביעוץ לישראלים בחו"ל. הדבר אפשרי. סיוע מקצועי, גם אם הוא מרחוק, יוכל להקל עלייך לא רק במקום שבו תוכלי לפרוק ולדבר על הקשיים שלך (וגם לזה יש משמעות, ובעיקר כאשר את מרגישה לבד בחו"ל), אלא גם כדי לחפש ביחד פתרונות מפתרונות שונים בינך לבין הסביבה, וגם תשובות אפשריות חדשות במסגרת הזוגיות שלכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אלמונית
טיפול זוגי באינטרנט, מרחוק, בחו"ל
02.11.2010 • 08:59

ד"ר חסון לתשובתך המהירה מודה, כתבת בתשובתך לנסות ייעוץ טלפוני אכן רעיון אך השאלה הנשאלת היא האם זה יכול לעזור כאשר כל אחד מושך לכיוון אחר, לא ציינתי במכתבי הקודם כי באמת אין לנו בעיה / בעיות בכל הקשור לבית, גידול הילדה וכד' הבעיה שאנו לא מצליחים להתגבר עליה היא זו של המגורים בחו"ל.אני לא חושבת שתעסוקה או כל מה שציינת זה מה שירומם את מצב רוחי, כי אני פשוט לא אוהבת את המקום. אותי לימדו שחלק מזוגיות זה לוותר, אני "תרמתי" שלוש שנים לא הגיע הזמן שהצד השני יוותר גם??....

ד"ר אורן חסון
טיפול זוגי ממרחק, וטיפול בקונפליקטי
02.11.2010 • 21:01

אלמונית יקרה,
והרי מגיעים לייעוץ זוגי לא פעם בעקבות קונפליקט מרכזי, שנראה כאילו אין מוצא ממנו. זה המקום שבו צריך לעשות החלטות קשות, ויתורים לא פשוטים, ולדעת לקבל אותם. זה המקום של שני הצדדים לקבל ייעוץ, כדי ללמוד להתמודד עם קונפליקטים. ו... גם ללמוד לא להגיע מראש עם המחשבה שהולכים לייעוץ כדי ש"היועץ הנייטרלי ייקבע מי צודק", כלומר, אני! שני הצדדים צריכים ללמוד להתגמש גם במקום שבו התשובות יכולות להיות רק כן או לא. זוהי האמנות האמיתית של הזוגיות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083