התנהגות שותף: מה עובר עליו?
אחת
עושה ביד ולא שם עליי
⌄
היי ד"ר חסון.אני באמצע בעשור השני לחיי ומאורסת לבן זוג (אני איתו כבר שנתיים). בחצי השנה האחרונה אני מרגישה שהוא איבד כל עניין מיני בי, והדרך היחידה לקיום יחסי מין היא אם אני רומזת לו בגסות או יוזמת. בנוסף הוא רואה פורנו על בסיס כמעט (?) יומיומי. שוחחתי איתו על הנושא כבר מספר פעמים אבל הוא לא שינה את הרגליו. בנוסף בכל פעם שאני יוזמת יחסי הוא שואל אותי- את מחוממת...?השאלה הזו פוגעת בי מכמה סיבות: האחת- זה גורם לי להרגיש כאילו אני זו שצריכה ורוצה סיפוק והוא רק עוזר לי (אין לי בעיה אם זה אבל אף פעם לא יוצא לי להיות זו ששואלת- כי הוא לא יוזם). השנייה- אני לא יוזמת סקס כשאני כבר "מחוממת" אני יוזמת סקס בשביל להיות "מחוממת" ואני מרגישה שהתדמית שיש לו בראש עליי ועל ההרגלים המיניים שלי בכלל לא תואמים את מה שהולך אצלי.אני מאוד השתדלתי להיות כנה ופתוחה איתו אבל הוא מתייחס אליי בביטול ועושה מכל העסק בדיחה.אשמח לעצתך.
ד"ר אורן חסון
חוסר התחשבות וחוסר רצון להבין
⌄
אחת יקרה,
פחות מטריד אותי זה שהוא מאונן כמו הגישה שלו כלפייך, ובעיקר השוני שחל בה. למרבה הצער, גברים צעירים לומדים לפעמים מיניות, כבר מגיל צעיר, דרך הפורנו, ודרך זה "לומדים" משהו על נשים, ולא לומדים שום דבר על יחסים. אני מציע לך לקרואמאמר טוב ואישי של ד"ר חן נרדיעל הנושא. אולי דרך זה תלמדי מה עובר לו בראש. זה לא מה שאת רוצה שיקרה עם בן זוג שלך. נדמה לי שמה שקרה לו הוא שכאשר המתח הראשוני שלו מהקשר איתך דעך, והגעתם לשיגרה, הוא חזר ל"שיגרה שלו", שהיא מה שהוא עכשיו.אם את רוצה לחיות עם ארוסך לחיים, אתם מחוייבים ללכת לטיפול מיני, והוא צריך ללמוד מחדש מה זה נשים, מהי נשיות, ומיהי את. ואם תלחצי עליו חזק בעניין הזה, כי הוא חשוב לך מאד מאד, הוא יפסיק לצחוק. כי אחרת, כך נראה לי, הוא יפסיד אותך.