ייעוץ זוגי: מה עושים כשקשה?

תאריך פנייה: 19.12.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
תמר
מעצבן
19.12.2011 • 22:34

הי, אני ובעלי התחתנו אחרי סיפור אהבה ארוך וקשה, כמעט שנתיים של נשואים ותינוק אחד.מאז שהתחתנו עד היום מרגישה שהמילה שלי היא המוטעית והלא נכונה ולא הולמת ואם מקבלים החלטה כל שהיא וההורים שלו מתערבים אז הם המילה הנכונה בעולם, תמיד זורקים לי הערות הוא לפעמים מתערב ומתווכח איתם ומבקש שלא להיכנס לנו לעניינים ולפעמים שותק וכאילו לא קרה כלום.למשל אם מפריע לי משהוא שקשור להוריו ואני מספרת לו את זה אחרי שאני מדברת הוא לא מגיב ומייד עובר לעניין אחר וכאילו מה שהפריע לך לא מעניין ולא עניין בכלל ואין על מה לדבר.אנחנו בני אותו גיל, אני מאוד משקיעה בבית ובבעל ובתינוקואני שואפת מאוד להיות האחת והיחידה בעולם , הילה הכי חשובה אז איך אפשר אפילו אם זה קשהתמר

ד"ר אורן חסון
מישהו לדבר איתו?
20.12.2011 • 18:42

תמר יקרה,
ממה שכתבת, יתכן שחלק מהבעיה היא שאת "שואפת להיות האחת והיחידה בעולם". אני לא מכיר את הפרטים, אני לא מכיר את הפגיעוּת שלך, ואם היא סבירה או רגישה מדי, ואני לא יודע גם אם המעורבות של המשפחה היא גסה ואגרסיבית מדי. בן זוגך מצטייר לפי מכתבך כמי שמנסה להימנע מעימותים, ואני תוהה אם אלו רק עימותים איתך, או גם עימותים שאת רוצה שייכנס אליהם, כדי להגן עליך. מה שברור הוא שההימנעות שלו מלהכנס לעניין, לדבר או להילחם עליו מפריעה לך.עוד שמתי לב שהגדרת את הנישואים שלכם לאחר "סיפור אהבה ארוך וקשה". זה מרמז לי שאת מראש פגועה מאד מכל מה שהיה קודם.אני מציע לך ללכת ליעוץ פרטני אצל יועץ זוגי. התחילי בזה, דברי, הסבירי, שיהיה לך איש מקצוע לדבר איתו. ואם צריך יהיה בהמשך, וכנראה שכן, שגם בעלך ייכנס לתהליך היעוץ הזוגי, כדי לשפר את התקשורת ביניכם ואת ההבנות. אבל התחילי לבד, כי חשוב שיקשיבו לך, ושיהיה לך מישהו לדבר איתו יותר במפורט מכפי שכתבת לי כאן. זה רחוק מלהספיק, ויעוץ אינטרנטי לא יספיק כדי לפתור את העניין.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083