חקירה זוגית: מה לעשות?
יעל
סקרנות
⌄
לאחרונה בעלי שואל אותי ודי לוחץ לדעת עם כמה גברים שכבתי לפני שהכרתי אותו, אני לא רוצה שיידע ואני לא חושבת שזה עניינו, אז אני לא עונה לו... השאלה שלי למה פתאום? למה פתאום זה מעניין אותו, הרי הוא אף פעם לא שאל, אז למה עכשיו הלחץ שלו לדעת?תודה.
ד"ר אורן חסון
סקרנות הרסנית
⌄
יעל יקרה,
העניין הוא שאת כבר במלכוד. דרך אחת היא לא לענות, ולשים גבולות לחדירה לפרטיות שלך. אלא שהוא עלול להרגיש כל החיים שאולי דפקו אותו, ושיש איזה סוד נוראי שהוא לא יודע, ולכן שעניינך הפרטי הוא גם עניינו כבן זוגך. דרך אחרת היא לצמצם את המספר, עם הסיכון שלא תעמדי בתחקירים, ואז הוא ייקח את זה עוד יותר קשה, ודרך אחרת היא לומר את האמת, וגם זו מלכודת. לא בגלל שזה משנה לך, אלא בגלל שזה עלול לשנות לו מאד. במרבית חלקי העולם (פרט לשוודיה, לפי הסקר), גברים מעדיפים שלנשים שלהן יהיה נסיון מיני קטן משלהם. זה מאיים עליהם כי אם היא מנוסה, כך עובד הראש, אז סימן שהיא מקיימת יחסי מין בקלות, ועלולה לבגוד מהר יותר מאשה שמרנית. התגובה למידה הזה תהיה יותר קשה למי שיתחיל לצייר לעצמו תמונות – מה שקורה אצל אנשים שהם אובססיביים.השאלה היא עד כמה הוא יהיה אובססיבי בחקירה שלו אותך. השאלה היא גם, אם תגידי מספר כלשהו, אפילו אם נמוך יותר, אם הוא יסתפק בזה (בעיקר אם הוא לא יאמין לך, לאחר שלא סיפרת מיד), ולא ישאל מי ולמה ואיפה ואיך, ויכול להיות שלא תצאי מזה, ויכול להיות, וזה החלק הגרוע יותר, שהוא לא יוכל לצאת מזה.אין תשובה קלה. זה תלוי בך, וזה תלוי בו, ולפעמים זו תחילת הדרך לפרוק הזוגיות ולא משנה מה שתעשי.