ייעוץ זוגי: מה משפיע על ההצלחה?
בת 27
נפרדנו..
⌄
היי ד"ר חסון...נפרדתי מבן זוגי לפני מספר ימים,שנינו בני 27,קשר רציני ראשון של שנינו.. נפרדתי ממנו לאחר קשר של שנתיים...היתה בינינו אהבה מאוד גדולה אבל לא יכולתי יותר להלחם בחוסר התקשורת שהיתה בינינו.. כלומר, היינו מדברים ומשתפים,מתייעצים אחד עם השניה, מכבדים מאוד,נאמנים אחד לשניה...אבל תמיד כשמשהו הפריע לי והייתי צריכה להעלות את זה מולו הוא פשוט היה שותק...והייתי ממשיכה..והוא שותק...ובסוף קם והולך...כל פעם מחדש זה היה משאיר אותי מתוסכלת וחסרת אונים.. דיברתי איתו על זה כבר לפני מספר חודשים והסברתי לו שאני לא יכולה להתנהל ככה ושככה אי אפשר לפתור שום דבר בזוגיות, שאני חייבת לפרוק ולהוציא את מה שיושב לי על הלב ושאני לא יודעת להבליג ו"להעביר הלאה" את מה שמפריע לי...ומה שמפריע לי אלה היו דברים יחסית קטנים, באמת לא דברים שאי אפשר לשאת אותם ולשמוע אותם. היה שלב שהוא אמר שהדרך בה אני אומרת את הדברים מכניסים אותו למגננה ושהוא לא יכול עם התפרצויות הזעם...הבטחתי שאשנה את איך שאני אומרת את הדברים אבל ביקשתי גם שיבין שהוא צריך לעזור לי, להגיב על מה שאני אומרת בצורה כלשהי ולא להתעלם... ובאמת בסופו של דבר הגלגל פשוט התהפך וכשאני הייתי מדברת בשקט ובנינוחות הוא פתאום היה מתפרץ ומתעצבן והבנתי שזה לא איך שאני אומרת אלא מה שאני אומרת ועצם זה שאני אומרת.ייאמר לזכותו שהוא בנאדם מאוד לא שיפוטי. מעולם לא העלה תלונה כלשהי כלפיי אם לא אני העלתי...שזה לא בהכרח טוב כן? כי הוא מדחיק בעצם, אבל יש בזה גם חן והערכה מאוד גדולה אליו על היכולת שלו להבליג ולשכוח מזה בעוד 5 דקות...אני לא כזאת.הגעתי למצב שאני משתפת אותו במשהו שהפריע לי שעשה והוא פשוט הסתובב והלך, התפרצות הזעם שקרתה לי הפחידה גם אותי בראיה לאחור ופשוט החלטתי שאני עוזבת....אני מאוד עצובה, אני אוהבת אותו מאוד וגם הוא אוהב אותי...לא דיברנו מאז שעזבתי את הבית (כמה ימים) וזה עושה אותי רק יותר נחושה ויותר שלמה עם הבחירה... אני רק צריכה ממך את דעתך לגבי הסוגייה הזו..אני רוצה לציין שדיברתי איתו לפני מספר חודשים על ייעוץ זוגי, הוא בהתחלה לא רצה ואמר שאנחנו צעירים ושאנחנו יכולים לפתור הכל לבד... אמרתי לו שזה לא קשור לגיל,יש בעיה ספציפית וצריך לפתור אותה. אבל החלטנו שבאמת ננסה לבד ואם לא נצליח - נלך.אחרי עוד ריב שהיה..לפני חודש וחצי-חודשיים, התחלתי לברר על ייעוץ זוגי וכשהתברר המחיר הוא מעט הסתייג וגם אני לא התעקשתי (כי אני כרגע לא יכולה לשאת במחיר לבד,ו...אני גם לא צריכה כי זה "של שנינו"), הרגשתי חוסר נכונות מצידו, שהוא לא לוקח את האחריות על הקשיים שלנו...אה,חשוב מאוד: הצעתי ייעוץ זוגי אחרי שהוא אמר לי שאני צריכה לדבר עם איש מקצוע לגבי התפרצויות הזעם שלי...רק לאחר כמה זמן פתאום ממש כעסתי על כך שהוא מטיל את כל האשמה עליי ואמרתי לו או טיפול זוגי או כלום ואז הוא הסכים.אני צריכה את עצתך, האם אתה חושב שכדאי להלחם? שיש לי איך?... או שזה פשוט לא מסתדר וקשה לנו מדי לתקשר וצריך פשוט להמשיך הלאה?......אני עצובה וחייבת לשמוע עוד דיעה (וגם רציתי כנראה לפרוק על הכתב......)תודה רבה,בת 27...
ד"ר אורן חסון
במה תלויה הצלחת הייעוץ הזוגי?
⌄
בת 27 יקרה,
גם אם המקור לקושי הוא שלך לבד, יעוץ זוגי יועיל לך יותר מאשר הליכה לבד לטיפול. אבל בהחלט יתכן שזה לא רק את. בדרך כלל התפרצויות מעידות על קושי בתקשורת, ועל מקום שבו בצד אחד נשברות ציפיות וקשה לו להתמודד עם זה, והצד השני שם גבולות – כשלפעמים הגבולות הללו (שתיקה, למשל: במקום שהוא לא רוצה להכנס אליו) הן הן שבירת הציפיות. מדוע הוא שם גבולות? מדוע קשה לך להתמודד איתם? – אלו שניים מההבטים המרכזיים שבהם יעסוק היעוץ הזוגי.הצלחת יעוץ זוגי תלוי בשלושה דברים, שניים מהם תלויים בכם: האחד, הרצון שלכם להיות ביחד. השני, ה"גמישות" הרגשית שלכם, שהיא היכולת לשנות משהו בתגובות ה"נורמליות" והאוטומטיות שלכם זה לזה, להסתכל מחדש על מצבכם, ולהאמין שזה באמת טוב יותר, ולהתרגל (מה שקרוי "הפנמה"). השלישי הוא היכולת של היועץ הזוגי לזהות את אלה, ולגרום לכם לבטוח בו ובתהליך כדי לגרום לכם לבנות אמון זה בזה, ותקשורת טובה יותר.
בת 27
⌄
שלום
ד"ר,תודה רבה לך על התגובה..אחרי שקראתי פה את כל מה שאתה כותב לכולם התחלתי באמת להרגיש שחבל על הקשר שלנו ושהוא באמת יכול להצליח עם כלים שנקבל בייעוץ זוגי. אני בטוחה שאנחנו רוצים להיות ביחד..אנחנו פשוט כ"כ כועסים ואנחנו לא מסוגלים לדבר.. אני לא יודעת אם באמת יש לנו את הגמישות הזו עליה דיברת, כי ניסינו...איך אני יכולה לדעת,היום, האם יש לנו את אותה גמישות רגשית נדרשת?... נגלה פשוט במהלך היעוץ?....שוב תודה רבהבת 27.
ד"ר אורן חסון
⌄
בת 27 יקרה,
כן. אבל קחי בחשבון שבתהליך ייעוץ זה קל יותר, כי יש מי שיכוון אתכם, לפעמים אולי שירגיע אתכם, שידבר על החששות, ועל התגובות האוטומטיות, ויוכל לכוון אתכם לתגובות אלטרנטיביות, שתהיינה יעילות יותר בהעברת המסרים.
בת 27
⌄
הרבה תודה לך..אולי עזרת לי לקבל בחזרה את התקווה להציל את אהבת חיי כי הייתי ממש קרובה לא לחזור לשם יותר לעולם..שוב תודה,בת 27
ד"ר אורן חסון
⌄
בת 27 יקרה
אני מקווה בשבילך שבאמת תצליחי למצוא בדרך הזו את הזוגיות שתהיה טובה לך, ושחשבת שאיבדת.