שיפור יחסים עם האח
דנה
קשר עם הגיסה
⌄
אורן שלוםבראש השנה האחרון גיסתי הזמינה את כל המשפחה שלנו אליה הביתה. המשפחה שלי לא הוזמנה, אולי זה היה במכוון, בכל אופן עשינו את החג לבד בבית. אני מאוד נפגעתי וחשבתי על זה הרבה זמן. אחיות שלי דיברו איתה על כך , לא בשליחותי אני אפילו לא ידעתי על כך שהם דיברו איתה, בכל אופן אמרתי לעצמי עם התנהגות כזו היא לא ראויה לתגובה ממני ואולי כדאי לי לנתק את הקשר לגמרי . למה אני צריכה קשר עם אנשים שפוגעים בי. יש לציין כשגיסתי נמצאת באיזור מגורי היא באה לפעמים בלי להודיע ואני מקבלת אותה. יום למחרת החג יצאנו לטבע לפיקניק שם היא פנתה אלי ואמרה שהיה מאוד צפוף ולכן לא הוזמנתי. כמובן שזו סתם תירוץ , כדי לצאת מאי הנעימות שנוצרה. תשובתי היתה לא נורה זה בסדר. אך בתוכי אני פגועה מאוד. לא רציתי להכנס לזה בנוחכות כל המשפחה כיוו שאנני יודעת לאן זה היה גולש ואיך זה היה נגמר. חשבתי שאם אדם נוהג כך הוא לא ראוי לקשר איתי והחלטתי לנתק את הקשר איתה ועם אחי מה גם, שהקשר שלי עם אחי לא הכי טוב עוד מהעבר הרחוק. השאלה שלי האם לדבר איתה על זה, שכך לא נוהגים . או באמת אדם כזה לא ראוי להיות איתו בקשר כדי לא להתאכזב ממנו. תודה לך.
ד"ר אורן חסון
קשר עם האח
⌄
דנה יקרה,
עושה רושם שהדבר החשוב ביותר שאת צריכה לעשות, ואת נמנעת ממנו ומתחמקת ממנו, הוא לשפר את יחסייך עם אחיך. הקשר שלכם לא טוב כבר זמן רב, ונדמה לי שעד עכשיו השתמשת בגיסתך כדי לשמור על הקשר המשפחתי איתו. אולי כדאי לעשות זאת איתו ישירות.לא כתבת בני כמה אתם, ויכול להיות, ובעיקר בגיל מתקדם, שזה באמת חסר סיכוי. בכל זאת, אני חושב ששווה לנסות, ולתת לו כמה צ'אנסים, כי יש אנשים הזקוקים לכמה צ'אנסים עד שזה עובד. ואם לא – להחליט על כל העניין הזה באופן ענייני לחלוטין – מי מבני משפחתך מרוויח מכך, מי מפסיד, והאם הניתוק הזה, שאולי ייתן לך את תחושת הכבוד העצמי שלה את זקוקה (הוא באמת ייתן? – חשבי על זה היטב), שווה את המחיר.