יחסים עם משפחה: מה ללמוד?
יאנה
המשפחה של בעלי לעתיד
⌄
שלום.
אני וארוסי יוצאים כבר כ-3 שנים, הקשר ביני לבין משפחתו מעולם לא היה טוב. הם לא מכירים אותי והעדיפו להתעלם מקיומי כל הזמן הזה. הם אפילו עודדו אותו להיפרד ממני בתקופה מסויימת וזה אכן קרה.הודענו על כוונתינו להינשא ונתקלנו בתגובה צוננת מאוד. ארוסי דיבר איתם המון פעמים על כך שאיני מרגישה בנוח איתם ועל כך שהמצב אינו תקין ואני מועדת לזה שגם לי יש חלק במצב הקיים.הריבים היחידים שיש לנו זה לגבי המשפחה שלו, היחס שלהם אלי והעובדה שאני מרגישה שהם מעדיפים את אחיו וכלתו לעתיד. (אחיו גדול ממנו ב-4 שנים הציע נישואים לחברתו מזה 5 שנים כ-3 שבועות אחרינו ומאז המשפחה מתעניינת רק בחתונה שלהם - הם אפילו לא סיפרו למשפחה המורחבת שאנחנו התארסנו אלא רק אחרי שהאח הגדול הודיע על אירוסיו).נואשתי - אני מרגישה שאין דרך לצאת מהמצב הזה עם משפחתו. כשאנחנו מגיעים לשם אז רע לי ואיני יכולה להיות חביבה וחברותית כי יש משקעי עבר כבדים. הוריו לא רואים אותי כחלק מהמשפחה - הם מתכננים תוכניות משפחתיות שלא כוללת אותי, אך כן כוללת את הכלה השניה.אחרי כל סופ"ש שאנחנו אצלם אנחנו רבים. זה הגיע למצב שאמא שלו אמרה שהיא תבין אם אני לא אגיע אליהם כי אני מרגישה לא בנוח אצלם.מה עושים?
ד"ר אורן חסון
מה שאת לומדת על בן זוגך
⌄
יאנה יקרה,
מתוך מכתבך, קשה לי לדעת מהו שורש הבעיה: האם יש למשפחת חברך בעיה איתך, או האם יש להם בעיה איתו? כך או כך, נראה שהם מעדיפים אולי לא רק את הזוגיות של אחיו על פני הזוגיות שלך עם בן זוגך, אלא גם את אחיו של בן זוגך על פניו. האם זו דרכם להיפטר ממך או האם זו דרכם לומר לבן זוגך שהם לא סומכים עליו ועל כושר השיפוט שלו, או שניהם? – את זה אני לא יודע. אין ספק שבתוך ההחרמה החלקית שלהם אותך, ואולי גם אותו, חבויה האמירה שהם לא סומכים עליו.אני מבין לגמרי את הצורך של שניכם באהבה של הוריו. אבל אולי תצטרכו להסתפק יותר באהבה המשותפת שלכם, שתצטרך ללמוד להיות חזקה עוד יותר, כדי להתמודד עם הקשיים. מה שאולי לא מפתיע אותי הוא זה שאתם רבים כשאתם יוצאים משם, אבל נדמה לי שהמריבה הזו נובעת בעיקר כי את מתקוממת כנגד היחס שלהם יותר מאשר הוא. אם לו זה חשוב פחות, ואם הוא אוהב אותך ורוצה להיות איתך למרות היחס שלהם, חשוב שתכבדי את בן זוגך כי הוא מבין את יחסיו איתם טוב ממך, ומתמודד איתם טוב ממך, וחבל לקלקל את היחסים איתו רק בגלל תחושת הקיפוח שלך, בין אם את מרגישה שאת מקופחת על ידם או הוא מקופח על ידם. כך שנכון שקלים הם לא יהיו, וכנראה שאתם לא תהיו קרובים אליהם כאחיו וזוגתו, אז המסקנה היא שאתם תהיו יותר כזוג שהמשפחה המורחבת, בעיקר זו מהצד שלו, תהיה מעורבת פחות.אלא אם המריבות ביניכם מגיעות מהכיוון השני, כשבן זוגך מרגיש רע כשאתם יוצאים מהוריו, כי הוא מרגיש שהם מתרחקים ממנו בשל הקשר איתך, וזה מפריע לו, ועל כך הוא ממורמר, מה שאולי יוצא בריב איתך. אם האפשרות הראשונה נכונה, יתכן מאד שבן זוגך יודע לשים דברים בפרופורציה, ויידע להיות איתך בזוגיות גם אם התנאים יהיו קשים. אם השניה נכונה, זה אומר עליו שאולי הוא מתקשה יותר לעמוד בלחצים. ומה שאת לומדת מכל זה על בן זוגך הרבה יותר חשוב ממה שאת לומדת על משפחתו.