ייעוץ זוגי: מה לעשות?
לירון
צריכה עזרה
⌄
אני ובעלי ביחד כבר שלוש שנים, אנחנו בני 28, התחתנו לפני כמה חודשים וישר נכנסתי להריון. ההריון היה מתוכנן ושנינו רצינו וייחלנו לבואו.היו לי המון ספקות לפני החתונה, שהוא לא האחד בשבילי, ושבעצם הכל טעות. אחרי המון מחשבות עם עצמי, אני בטוחה ומאמינה שזה משהו שנבנה אצלי במהלך השנים בגלל היחס שלו אליי.הוא בנאדם ממש טוב ואכפתי, אבל מקרים שאספתי במהלך השנים הרחיקו אותי ממנו. אם אני אומרת משהו שאני בטוחה ויודעת הוא מערער עליי וחייב לבדוק במקום אחר אם זה נכון. אם אני מדברת איתו על משהו אז למחרת הוא יקיים איתי את אותה שיחה כאילו לא קיימנו אותה בחיים.אם זה לגבי הדברים הכי שטותיים כמו הכוונה בדרך, הוא נותן לי להרגיש שמה שאני אומרת לא בעל ערך.עוד המון מקרים כאלה שפשוט אני לא מצליחה לשכוח, ובתקופות שאני שוכחת הכל בינינו מצוין, אבל התקופות האלו מעטות. אני ממש נעלבת מכל הדברים האלה. וזה רק על קצה המזלג.כמובן שכשהוא עושה את זה זה בדרך הכי נונשלנטית ומקרית ולא בדרך מגעילה ומצ'ואיסטית כזו. הוא בחור עדין כזה. אני חושבת שהוא נורא אגואיסט.משהו ששבר אותי עכשיו שוב זה שטסתי מטעם העבודה לשלושה שבועות בחו"ל וכשהסיעו אותנו לשדה באמצע הלילה ביקשתי ממנו לשבת איתי מאחורה (סה"כ חצי שעה נסיעה) כמובן כדי לחבק אותי ולחזק אותי לפני שאני טסה לארץ זרה, עבודה זרה ואנשים זרים. הוא פשוט ביטל את מה שאני רוצה ואמר שיהיה לנו מספיק זמן בשדה. המספיק זמן הזה היה כשעמדנו מחוץ לטרמינל והוא עישן סיגריה.הוא לא רואה את הצרכים שלי,הוא לא רואה אותי, לא מרגיש אותי.המחשבה שאני טסה ושאני אהיה לבד שלושה שבועות לא הטרידה אותו כנראה מספיק כדי לשבת איתי במכונית. אני פשוט כועסת. כי כל הדברים האלה דיברתי איתו, בכיתי לו ודיברתי שוב ושוב ושוב.לכאורה הוא מבין ואומר שישנה אבל שום דבר לא קורה. אני מיואשת ואומללה מאוד איתו. ועכשיו גם הוא אומלל כי אני מתרחקת ממנו ככל שהזמן עובר, לא מחבקת לא מלטפת לא יוצרת שיחה ולא כלום.שלא נדבר על סקס. אני מרגישה שאני מדברת לחירש. אני מרגישה שעשיתי את טעות חיי, ואם לא הייתי בהריון כבר הייתי בורחת להורים. מה לעשות?
ד"ר אורן חסון
נכון. קחי עזרה, ומוטב עכשיו.
⌄
לירון יקרה,
בעצם, את אומרת שהוא עושה זאת לא "דווקא", ולא מתוך כוחניות, אלא מחוסר תשומת לב. החלק הזה מעודד, כי כאשר ברור גם לו שמשהו לא בסדר, יכול להיות מאד שגם הוא ירצה לתקן. נצלי זאת ולכו ליעוץ זוגי. ויפה שעה אחת קודם, כי אתם תצטרכו בקרוב הרבה שיתוף פעולה. קל לפרק את הקשר, אבל אני לא יודע עד כמה תהיי שלמה עם זה כאשר תהיי לבד בשנה הקרובה. בדקי קודם אפשרויות אחרות, ונסו לשקם את היחסים הלא טובים ביניכם, לפני שתחליטי אחרת.