התערבות לא יעילה: איך פוגעים ביכולת המילוט

תאריך פנייה: 06.12.2010 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אורי
על גירושין זוגיות חדשה ושוב פרידה
06.12.2010 • 20:25

היי יש לי אחות בשנות ה30 לגילה,אני יותר קטן ממנה בכמה שנים טובות העניין הוא שאני דואג לה מאוד.אחותי גרושה +2 בנות ילדה אחד מגרוש ראשון שהיה נרקומן ועברה איתו מסכת גירושין קשה.וילדה שנייה מבן זוג שאיתו חיה במשך 12 שנים באושר והביאה לעולם ילדה משותפת עימו,עד לפני כ3 חודשים בהם החליטה לעזוב אותו בטענה שהיא רוצה חופש ורוצה קצת שקט דבר שלא נכון מכייוון שאני ומשפחתי גילינו שהיא התחילה לצאת עם אדם נרקומן גרוש עם 3 ילדים מצבו בכי רע,ואני ומשפחתי דואגים לה שהיא עזבה חיים מצויינים ושוב חזרה לפחת!איננו יודעים מדוע עשתה זאת וניתקנו עימה את הקשר אנחנו לא מסוגלים לקבל אותה אבל מאידך גם אוהבים אותה ולא מבינים מה גרם לכשל הזה בזוגיות המצויינת שהייתה לה במשך 12 שנים מפני שהיא אהבה אותו נורא.איך עלינו לנהוג עימה?והאם הגיוני הדבר שעזבה בחור מקסים לטובת אדם שנמצא בשפל?תודה אורי

ד"ר אורן חסון
לדעת לתמוך. בסבלנות.
07.12.2010 • 00:36

אורי יקר,
ניסיתם לכפות את דעתכם עליה דרך ענישה: ניתקתם איתה את הקשר. התוצאה היא שכרגע היא נשארת עם האיש הזה, אבל לבדה. במו ידיכם הגברתם את התלות שלה באיש שאתם אומרים שהוא מאד לא מוצלח עבורה. במילים אחרות – אתם גם לא מקלים עליה את יכולת המילוט, במידה שתרצה, כי היא לא יכולה לסמוך עליכם. כי עכשיו גם היא כועסת עליכם. וחבל. זו לא הדרך לעזור לה. אבל בזה אולי אתם מקלים על עצמכם, כי מה שלא רואים, כואב קצת פחות. חשוב היטב מה חשוב יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אורי
לדעת לתמוך. בסבלנות.
07.12.2010 • 03:27

אומנם ניסינו לכפות את דעתנו אבל בשבילנו זה נורא ביותר.זה הדבר הגרוע יותר שיכל לקרות למשפחתנו מצד אחד אנו לא יכולים לקבל אותו כאן בביתנו.ומצד שני זה אחותי,בשר מבשרי,הילדה של ההורים שליאנו בלבטים קשים מכיוון שאם נקבל אותה אולי יתגברו רק רגשותיה אליו ודבר שיראו לה שאנו מחזקים את דעתה,מה עלינו לעשות?

ד"ר אורן חסון
עניין של טמפרמנט
07.12.2010 • 21:17

אורי יקר,
ההתלבטות שלך היא בין הצורך שלך והטמפרמנט המשפחתי שלכם (כי "זה נורא ביותר"), לבין הצורך שלה לקבל תמיכה (וכנראה גם הטמפרמנט שלה, שאולי גם הוא אימפולסיבי מאד). קרא שוב את מכתבי הקודם, ותחליטו מה חשוב יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083