ייעוץ זוגי: מה הצעד הבא?
אובד עצות
גבר עם בעיות של נשים...
⌄
שלום.
נשוי 13 שנים + 3 ילדים. בעל מקצוע חופשי.האם תקשורת ופתיחות זה משהוא שיכול להיות מוקנה?אשתי נטולת יכולת תקשורת בסיסיים.מאוד טכנית עם הפעולות היומיומיות. אני כבר לא יכול לחיות כך ללא רגשות והבעת אהבה מצידה. היא טוענת שהיא אוהבת אבל "זה לא אני" כשהיא מנסה להסביר למה היא לא יכולה להראות אהבה. הייתי עסוק עד לפני כשלוש שנים בפיתוח הקריירה וחשבתי שהעיניינים יסתדרו עם הזמן, התבדתי. המצב הלך והחמיר וכיום אני חושב על פירוק אפשרי. אני בן אדם רומנטי מטבעי וחסר לי מאוד החוסר אפשרות להעניק למישהיא שלא נותנת חזרה. אשתי יכולה להתקיים כך ואני אפילו יכול להיות עם מאהבת (עוד לא) והיא אפי' תחיה עם זה . אבל אני זקוק לאהבה ואת זה אני לא מקבל ולא ויותר גרוע אפי' לא נותן. אני לחצתי עליה בכל דרך אפשרית ללכת ליעוץ זוגי, הלכנו ליעוץ מזורז, אבל כפי שהסברתי לה צריך משהוא יותר עמוק בכדי לשנות את גישת הזוגיות שלה. יש לה בעיית ילדות של הזנחה מילדות עד גיל חצי שנה (הוריה לא רצו בה והשאירו אותה בבי"ח) וגם היא ואני חושבים שהכל נובע מכך. בכל פעם שאני זקוק לה לדוגמא כשאני חולה היא עוד פחות אכפת לה ממני, בכל פעם שאני זקוק לה יותר דווקה אז היא נעלמת. כיום לאחר חודש של ניתוק מוחלט מצידי, ללא שיחת חולין, רק מילים הכרחיות הראה זה פלא , אני לא כועס ויותר רגוע כלפי חוץ אם כי מיואש באופן כללי מהעתיד לקרות (עשיתי זאת לאחר שהתייאשתי לנסות לשכנע אותה ללכת לטיפול זוגי) היא כיום מסכימה שאני אחפש יעוץ זוגי, אבל בשיטה שהיא עובדת איתי היא כל הזמן מנסה להציל את המצב דקה אחרי שמאוחר, להתגמש מעט ואם אני מסכים היא מתקפלת. אני מבהיר לה פעם אחר פעם שאני מעדיף להיות הומלס ברחוב ולא להמשיך לחיות כך. היינו בטיפול בעבר אצל עו"ס פסיכולוגית לגבי התפתחות רגשית לילד וממש נדלקנו על המטפלת והחלנו אצלה שיחות, אך היא נאלצה להפסיק בגלל שזה לא היה תחום התמחותה ופחדה לעשות נזק. אשתי הצליחה להפתח אצלה וזה מה שנותן תקווה..
ד"ר אורן חסון
יעוץ שאפשר להתחבר איתו
⌄
אובד עצות יקר,
אם כך, כנראה שזה מה שאתם צריכים. יעוץ נפשי מקצועי (זוגי). היא מוכנה לזה, אז מה עוד אני יכול לייעץ לך? – וחפשו מישהו שהיא באמת תוכל להתחבר אליו או אליה.