הורים לא סומכים עליך - מה עושים?

תאריך פנייה: 05.09.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אלינה
הורים
05.09.2011 • 18:19

שלום רב,
אני בת 24, נמצאת במערכת יחסים כבר קרוב לשש שנים. לאורך כל התקופה, נקלענו לבעיות תקשורת וחוסר הבנה, אבל בתקופה האחרונה הצלחנו לגשר על מרבית הבעיות העקרוניות.לפני כחודש, ההורים שלי, על דעת עצמם...החליטו לנהל איתו שיחה ולראות יחסינו לאן ולמה עדיין לא קיבלתי הצעת נישואים (מבלי שידעתי על כך). אבא שלי שאל את בן זוגי מה קורה בינינו (בזמן שלא הייתי בבית), והוא כגבר טיפוסי ענה בצורה טיפשית ש"יש בינינו עדיין אי הבנות". ההורים לקחו את זה נורא קשה, היה בלאגן באותו ערב, צעקות, בכי, דרישה שניפרד, בקיצור סיטואציה מאוד לא נעימה. לאחר מכן, אבא שלי שוחח עם המשפחה שלו..מבלי שידעתי על כך.כעת אני נמצאת באווירה מאוד מתוחה בבית, אני מדברת איתם, אבל אני לא יודעת איך להתמודד איתם. הוא כועס על זה, שאני רוצה שיכנס אליי הביתה למרות הכל..וזה הגיע למצב שהוא אמר שלא יהיה מוכן לחיות את החיים שלו עם התערבות כזאת של המשפחה ושאני צריכה להציב גבולות.אני מבינה את הנקודה הזאת, אבל אני לא יודעת איך להתמודד עם זה מול ההורים שלי שנתנו לי כל מה שיכלו ושאני יודעת כמה אני חשובה להם וכמה הם מוכנים לעשות עבורי. איך אני אמורה להתמודד איתו עכשיו? (הוא מרגיש מושפל לפי מה שהוא אומר) ואיך אני אמורה להתמודד עם המשפחה שלי?המון תודה,אלינה

ד"ר אורן חסון
כשההורים לא סומכים עלייך...
07.09.2011 • 00:50

אני לא יודע איך את אמורה להתנהל איתו, כאשר חופש הפעולה שלך מצומצם כל כך. את גרה עם הורייך, כפי שאני מבין, ותלויה בהם. כל עוד את תלויה בהם, את מוגבלת ביחסים שלך איתו, כי אין לכם איפה להיפגש, אלא בחוץ או אצלו. ההורים שלך אמוציונליים מאד, מגינים מאד, ואולי גם נפגעים בשמך הרבה יותר ממה שאת רוצה או נפגעת בעצמך. הם גם לא סומכים עלייך, כפי שאת מבינה. אחרת היו מקבלים את דעתך. וכשהם לא סומכים תהליכי קבלת ההחלטות שלך, הם שמים עצמם כשומרים עליך. וכאן הקושי שלך. לכן, כנראה שאת צריכה קודם כל להסדיר את העניין שבינך לבין הורייך. שזה אומר, או לשים להם גבולות, אם את יכולה (ובנתון רגשי האשם ביחסים שביניכם, אני לא בטוח שאת יכולה), או להיפרד מהם פיזית, ולגור בנפרד, ובכך להקטין את השפעתם. יש לזה מחיר כלכלי? – יכול להיות. אבל יתכן שזה שווה, אם זה יחייה מחדש את הזוגיות שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אלינה
כשההורים לא סומכים עלייך...
08.09.2011 • 21:40

תודה על תגובתך קודם כל...למה הייתה כוונתך "בנתון רגשי האשם ביחסים ביניכם, אני לא בטוח שאת יכולה"..?יש לי ברירה אחרת? אני חייבת להניח את הגבול הזה...לא? בשלב מסוים...למה הם חושבים שיודעים טוב יותר בשבילי מה טוב לי?תודה...

ד"ר אורן חסון
"לטובתך"
09.09.2011 • 18:27

אלינה יקרה,
אנחנו עוסקים ביחסים שבין הורים לילדים שלהם (הורייך ואת).כתבת: "אני לא יודעת איך להתמודד עם זה מול ההורים שלי שנתנו לי כל מה שיכלו ושאני יודעת כמה אני חשובה להם וכמה הם מוכנים לעשות עבורי." - מכאן רגשי האשם שלך, כאשר את צריכה להתמודד מולם. לכן קשה לך.שאלת: למה הם חושבים שיודעים טוב יותר בשבילי מה טוב לי?"- אני לא יודע למה הם חושבים כך, אבל העובדה שהם מרשים לעצמם לכפות עליך פתרון, וללחוץ עליך "לטובתך", אומרת שהם חושבים שהם יודעים יותר טוב ממך. נדמה לי שאת צריכה להבהיר את הנקודה הזו איתם, ושהם צריכים לסמוך עלייך.אלא אם את לא סומכת על עצמך. ונדמה לי שלא זה מה שאת אומרת לי. את רוצה שהם ירצו את מה שאת רוצה. אז שכנעי אותם, גם אם זה קשה, ולמדי אותם לסמוך עלייך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083