טיפים לקשר: ניהול משא ומתן זוגי

תאריך פנייה: 13.10.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ליאת
זוגיות במשבר
13.10.2005 • 22:11

ד"ר חסון שלום
רב,יש לי חבר למעלה משנתיים. למרות היחסים הארוכים בינינו יש כמה דבירם שלא התרגלתי אליהם. אני אוהבת אותו מאוד אבל יש בו כמה דברים שיכולים לעצבן אותי מאוד ואני לא יודעת איך לשנות אותם. הוא ביישן ולכן דברים בסיסיים הוא מתבייש לעשות. סתם דוגמא, ללכת איתי ברחוב ולהחזיק לי את היד, שלא לדבר להתקרב אליי כשאנחנו בבית משפחתו. הוא מתבייש לאכול אצלי אעפ"י שמתנהגים אליו ממש יפה ומקבלים אותו כמו שהוא. בנוסף לזה במריבות שיש בינינינו הוא מציג עצמו הרבה פעמים כקורבן אעפ,י שהוא זה שלא בסדר, תמיד הוא גורם לי לחשוב שהוא הנפגע ואני צריכה להצטער. לאחר כמה שעות הוא כן מוכן להודות בטעותו אבל למה לא מלכתחילה? זה מאוד הורס לנו....כשאני אומרת לו דברים בקשר לזה הוא טוען שאני מנסה לשנות אותו, אבל מה רע בזה בדיוק? גם הוא יודע להעיר לי על דברים שמפריעים לו...כל כמה חודשים אני חושבת אם זה הבנאדם שאני רוצה לחיות איתו ולא ידועת מה לענות לעצמי...אודה לך על עצתך.

ד"ר אורן חסון
ניהול משא ומתן וטיפול בקונפליקטים
13.10.2005 • 22:22

ליאת יקרה,
את צודקת בהיסוס שלך. זה לא נשמע כדרך לחיות עם בן זוג. אלא שאם את באמת אוהבת אותו, כדברייך, ולכן אני מניח שיש בו גם דברים שהם באמת טובים לך, שווה לתת סיכוי לקשר הזה. אני מציע שתלכו ליעוץ זוגי, כדי להדריך אתכם בדרכי ניהול משא ומתן זוגי, ובטיפול בקונפליקטים זוגיים. לכאורה, אגב, את מציגה את הדברים כך כאילו הוא זקוק לשיפור דרכיו, ושהבעיה אצלו, אבל לא פעם מתברר שקשיים מסוג זה אינם חד צדדיים. לכן יעוץ זוגי עדיף מאשר "לשלוח אותו" לטיפול פסיכולוגי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083