יחסים הדדיים: גורמים להרגיש רע
כוכבה
גורם לי להרגיש רע
⌄
היי, אני בת 30 ובן זוגי בן 32אני בחורה בעלת שליטה ,שאוהבת שליטה ומצפה מבן הזוג לשקיפות מלאה. אני מודעת שלעולם לא אדע הכל ונכון יכול להיות שחוויתי אכזבות קטנות בעברי ואלו ההשלכות להתנהגותי.אם אני שואלת את בן זוגי שאלת סקרנית לגביי כל נושא הוא אומר "די את צריכה לסמוך עליי, מה כבר עברת בעברך איזו טראומה כבר עברת"זה כמובן מרחיק אותי שנות אור ממנואני אומרת לא שירגע ולא עברתי שום טראומה אבל שיהיה מציאותי שכל אחד עובר וחווה דברים והם מתלווים אליו לעתיד אם חווה אכזבה יפחד מאכזבה והתנהגותו תשתנה מאיך שהיה בעבר לדוגמה .זה מרחיק אותי ממנו , איך אני יכולה להעביר לו שכולנו חווינו וידענו דברים, כאבנו, שמחנו , והכל בסדר אלו החיים ,ולא לא חוויתי טראומה כן התאכזבתי מאהבה .הוא אומר לי למה אני צריך להיות הקורבן של מה שחווית בעבר? אתה מבין מה הוא אמר פה?טוב הדבר הזה גורם לי חד משמעית להעיף אותו אחרי שנה.עזרה האם אני יוצאת עם גבר שהתפתחותו הקוגנטיבית והרגשית לא התפתחה כמו שצריך? אני תוהה האם אני צריכה גבר שיבין אותי, יקשיב לי וידע מהכין הדברים מגיעים.
ד"ר אורן חסון
גורמים להרגיש רע, הדדית
⌄
כוכבה יקרה,
עושה רושם שגם את גורמת לו להרגיש רע. יש הדדיות מסויימת ביחסים שלכם. את מצפה לצאת עם גבר שהתפתחותו הקוגניטיבית והנפשית תדע להכיל אותך, ונדמה לי שהוא מצפה לצאת עם אשה שהתפתחותה הקוגניטיבית והנפשית תדע להתמודד טוב יותר עם מרחב שהצד השני זקוק לו. את דורשת טיפול בו, אבל העובדה שלא העפת אותו "חד משמעית" מרמזת לי שאולי את מבינה שגם לך יש בעיה, ושאולי את חוששת שתיתקלי שוב באותה הבעיה עם גבר אחר. אני מציע לכן שאולי תלכי ליעוץ פרטני, קודם כל כדי לקבל פרופורציות. יתכן שהוא באמת לא נוהג נכון וראוי, ויתכן שגם את כך. אם צריך יהיה, צרפו לתהליך הייעוץ אחר-כך גם אותו, ועבדו על התקשורת שלכם.