ייעוץ זוגי: מאבק כוחות וחידוש אמון
לי
בעיות בזוגיות
⌄
תודה מראש על השאלה,אני בת 24 נשואה 4 שנים לבעלי שהוא בן גילי.היתה לנו חברות מדהימה..כמובן שהיו עליות וירידות אבל חיינו עם זה!שנת הנישואים הראשונה שלנו היתה קשה מאוד..לא היה לנו קל להביא ילד ונאלצנו לעבור טיפולי פוריות שהצליחו לבסוף ונולד לנו תינוק .גם לפני התינוק כבר התחלתי להרגיש שאני לא חיה עם אותו אדם שבו התאהבתי..אנוכי!!..זאת המילה! הכול סובב סביבו לדאוג לו לאוכל עד הפה,ללא עזרה בבית,וגם אם כן זה בתחינות!..עם זה עוד אני שורדת איתו..מה שהחל להציק לי יותר זה שהוא לאחרונה רואה את עצמו כרווק ללא מחוייבת להגיד לי שום דבר מראש,אם זה יותר יציאות לשתות עם חברים,לדוג ,או כל הנאה אחרת שלא כוללת אותי!..וגם שאני לפעמים ממש מתחננת שישאר איתי שאני מתגעגעת אליו ובקושי רואה אותו בגלל העבודה אז הוא עונה לי בקור רוח ממש..לפעמים אני תוהה איך זה לא עובד עליו..הוא לא אוהב אותי כדי לוותר על חברים??!..גם שאנחנו רבים אני נוטה לתפוס ראש יותר כי אני מתייחסת ביתר רצינות למריבות ואילו הוא לוקח הכול בקלילות גם אם רבנו אמש למחרת כאילו לא קרה דבר וזה מטריף חושים!..אני אדם שאוהב לשוחח ולשים את הדברים על השולחן והסברתי לו שאני לא אוהבת את צורת ההתנהגות שלו שאנו רבים וזה ממש פוגע בי הוא מבטיח לשנות אבל לשווא..אחרי הלידה זה נעשה בלתי נסבל מדי יום אנחנו רבים והתינוק באמצע..הצעתי לבעלי שניגש לייעוץ והוא מסרב בכל תוקף ואינו מבין מדוע איננו יכולים לפתור את הבעיות שלנו לבד!..התעקשתי לגבי הייעוץ אז הוא אמר שאתן הזדמנות אחרונה לפני שנפנה לייעוץ! חשוב לי לציין שאני גרה רחוק ממשפחתי ואין לי לאן לברוח" ממש ואילו שאנו רבים הוא מניע את הרכב ונוסע ,ואני נשארת בבית ובטני מתהפכת! מה עלי לעשות???!!
ד"ר אורן חסון
מאבק כוחות על משימות ועצמאות
⌄
לי יקרה,
עושה רושם שלבד לא הצלחתם, ולכן זה צריך להיות נימוק למה כן ללכת ליעוץ זוגי. "לפתור לבד" פרושו שתגיעו למצב שבו שניכם תהיו מרוצים, כך שזה יכול להיות נפלא אם זה באמת יקרה, אבל אם לא, צריך להסיק מסקנות.תקופת טיפולי פוריות היא תקופה לא קלה לזוגיות, ויכול להיות שהזרעים של הריחוק ביניכם נזרעו שם. אני ממליץ לזוגות שעוברים טיפולי פוריות שיעשו זאת במקביל ליעוץ זוגי, אפילו שאינו אינטנסיבי, גם כשהכל בסדר, לכאורה. ההידרדרות יכולה להיות משמעותית, גם אם לא מורגשת בהתחלה, כי "המשימה" העומדת לפניכם היא להביא ילד.כרגע, כנראה שיש ביניכם מאבק כוחות על משימות ועצמאות. חבל שזה קורה, אבל צריך לחדש ביניכם את האמון ואת היכולת לדבר על צרכים. את יכולה אולי גם לעשות זאת לבד, אם תגידי לו מה את צריכה, ומבלי לצפות להסכמות מצידו, "להתאכזב" כאשר זה לא קורה מבלי להתווכח על הסיבות ועל מי צודק או לא ומבלי לעשות הכללות, ולתת לו חיזוקים חיוביים, של שמחה, חיבוק, חיוך, מגע או נשיקה, כאשר הוא מתנהג באופן הורי או זוגי. לא תקבלי שינוי או הכאה על חטא מיידיים, אבל אם תדעי לעשות זאת נכון, תוך זמן קצר יחסית, של שבועות מעטים, תוכלי לראות שינוי דרמטי, ולראות גם בעל שמחה יותר בזוגיות שלו.