התמודדות עם אלימות מילולית בזוגיות

תאריך פנייה: 19.10.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיטל
כעס לגיטימי או סכנה ממשית?
19.10.2011 • 02:11

ד"ר חסון שלום
רב,בעלי ואני נישאנו לפני מספר חודשים. אציין שלפני החתונה לא גרנו יחד.לפני יומיים התעורר ביננו ויכוח שהתחיל בבסיסו מסיבה שאני חושבת שבעלי אינו משקיע בעצמו ואינו מעריך את עצמו מספיק, והתדרדר מכאן לפסים אישיים..הוא התחיל לראשונה מאז היכרותינו להתנהג אליי בצורה קצת אלימה- נתקל בי בבית בכוונה, חוטף לי דברים מהיד וכדומה. הוא גם פתאום התחיל לקלל אותי - קרא לי "כלבה" "מטומטמת" "מפגרת" ועוד כהנה וכהנה..עד כה נפגעתי אבל השתדלתי להבליג ולא להיכנס איתו לעימות מיותר,השיא היה היום כשהוא התחיל להגיד לעצמו במעין מנטרה כזו "הלוואי שתמותי" שוב ושוב ושוב ,וגם "אני שונא אותך" שוב ושוב..אני לא יודעת אם זה משהו נורמלי (ההיגיון שלי אומר שהגבר שנישאתי לו כמובן לא אמור לייחל למותי) מסוג הדברים שאנשים אומרים מתוך כעס ולא באמת מתכוונים אליהם, או שזה אמור להדליק לי נורה אדומה.כדי להתאוורר יצאתי מהבית עם חברה ודיברנו קצת על מה שקרה, היא אמרה לי שזה סתם נראה לי מתוך כעס ותו לא אבל האמת שאני קצת פוחדת להיות בקרבתו.האם זה הגיוני? נורמלי?

ד"ר אורן חסון
במקרה הטוב - זה ילדותי
20.10.2011 • 22:17

מיטל יקרה,
קשה לי לומר לך מבלי להכיר אתכם מקרוב יותר. במקרה הטוב, זה ילדותי. סוג של נסיגה מעימות בוגר והתמודדות, לתגובה ילדותית, ואולי כי זה משפיע עליך ופוגע בך. בכל מקרה – אסור לך להתיר כל אלימות, כי מה שאת רואה הוא תהליך הידרדרות, בכל פעם שלב נוסף דרך אלימות מילולית, לאלימות מעשית. וברגע ששלב אחד הפך להיות "מקובל", "מותר", הדרך בשלה להגיע לשלב הבא. רק לפני מספר חודשים נישאתם, ואתם מידרדרים בדרך מאד לא טובה. לכו ליעוץ זוגי, קודם כל כדי ליצור תקשורת טובה ביניכם. ואם יש בעיות נוספות, יהיה לך מי שיוכל לאבחן, לתמוך ולכוון. זה חשוב מאד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083