ייעוץ זוגי: לקחת אחריות על הזוגיות

תאריך פנייה: 31.08.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אין לי כח
עזרה דחופה
31.08.2011 • 08:51

בוקר טוב!אני התחתנתי לפני 8 חודשים ,אני ובעלי היינו ביחסיים טובים לפני החתונה, אך לאחר החתונה משהוא השתנה בו :הוא הפסיק להתייחס אליי כמו אישה ותמיד יש לו הערות עוקצניות , חוסרה באת רגש שלי זה חשוב מאוד והבעיה העיקרית ביותר זה שאין לנו כבר תקשורת ואנחנו רבים על כל דבר קטן .הוא לא מוכן אף פעם לוותר על שום דבר שקשור אליו, אבל לבקש שאני אעשה זאת אין לו שום בעיה .וגם היחסי מין שלנו לא זורמים כי הוא טוען שהוא לא יכול לעשות מהלכים נועזים לעניין את חיי המיניות עם אישתו .אני מנסה להבליג כדי לשמור על חיי הנישואים שלי כי זה חשוב לי מאוד .אני לא רואה שום התעניינות מיצידו .אני כבר אובדת עצות תעזרו לי תודה רבה ( אנחנו זוג דתי )

ד"ר אורן חסון
לקחת אחריות
31.08.2011 • 16:51

אין כוח יקרה,
זוג דתי או לא, אתם בבעיית תקשורת, מילולית ומינית. אני לא יודע מה גרם לכך, אני מניח שגם לא אוכל לדעת בהתכתבות של מסר/שניים/שלושה. אתם צריכים ללכת ליעוץ זוגי. ככל שתדחו זאת, כך התהליך יהיה ממושך יותר וקשה יותר. במצב הידע הנוכחי, לא אוכל לתת לך עצה מעשית מבלי להבין יותר מה קורה ביניכם. גם האמירה שלו על כך שהוא לא יכול לעשות מעשים נועזים עם אשתו היא בעייתית, ואני לא יודע אם הוא מתכוון לכך או לא. אבל בין אם כן ובין אם הוא מתחמק מהבעייה – הבעייה הזו ביניכם קיימת. חשוב שתלכו ליעוץ זוגי, אחרת המרחק ביניכם יגדל עוד יותר. ואם הוא מסרב להצטרף לתהליך – לכי לבד. שיהיה עוד מישהו מקצועי שיקשיב לך, שיעזור לך להבין, ושתתחילי ליצור שינוי. יתכן שהוא יצטרף בהמשך, אבל גם אם לא – חשוב שתקחי אחריות ושתתחילי לשנות את מערכת היחסים הלא טובה ביניכם. שינויים שאת עושה, אם את עושה נכון, יכולים להשפיע גם עליו. ושימי לב שזו אחריות קודם כל על האושר שלך. כי מגיעה לך זוגיות טובה יותר. אל תמתיני לכך שהוא ייקח אחריות על האושר שלך או שלכם. האחריות על האושר שלך היא קודם כל שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083